Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: Design Hét, meditatív jóga, Magyar Klipszemle és hangos zenés-táncos rendezvények

Mi lesz a héten? Mire legörgetsz, már nem teszed fel ezt a kérdést!

A közelmúltban bemutattuk a Budapest SPOTS programot, aminek a lényege, hogy feltár olyan szuper helyeket, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden hét elején egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal.

Rápörögnél a Design Hétre egy igazán jó kezdéssel? A Bartók Bélán nyílt GerillAR projekt tárlatán az augmentált, azaz a kiterjesztett valóság (AR) segítségével újraértelmeződik a plakát fogalma. Hogy ez mit jelent pontosan? Na, ezért kell elmenni! És itt nemhogy illetlen, hanem tényleg elő kell venni a mobilokat.

Gerillar

Gerillar added a new photo – at Bartók Béla Boulevard.

Meditatív jógáznál? Igen, ilyen is van, mégpedig az új Gólyában, és azon is belül a Konkrét Térben. Csenge Indiában végzett jógaoktató, öt éve van benne nyakig, úgyhogy lehet neki hinni – állítólag olyan technikákat lehet elsajátítani, amikkel kiegyensúlyozottabbá és örömtelivé válik az élet!

Vadító hazai klipeket hesszelnél szélesvásznon? Ismét Klipszemle, ez már a negyedik, és annyira kinőtte magát a Toldiból, hogy most már az Akvárium Klubban. Lesz szakmai program is paneldumázós megfejtésekkel, hohó!

Már csütörtökön betolnád a ringóhintót? Házibulik és révek hangulatát idéző sorozatot röffent be a Torso brigád a Toldiban, hazai vendégekkel, merítve az itthoni zenei paletta minden részlegéből, írják ők a vonatkozóban.

Nem volt elég az UH Fest, zajonganál tovább? A kortárs extrém zenei szcénából pénteken már kora este (mondjuk: kora este!) belekezd egy várhatóan sűrű, koponyaszélesítő műsorba az amerikai Lingua Ignota a LÄRMben. Aztán maradni is érdemes, mert utána fekete ünnepet tart Black Merlin!

Még mindig péntek: olyan helyen bólogatnál könnyed house grúvokra, ahol még lehet dohányzani? Hát azt meg hogy lehet? Úgy, hogy a Skanzenklub (nyitóképünkön!) egy olyan szpot, ami valójában egy utcafrontra néző magánlakás, így a dohányzási tilalom sem vonatkozik rá – ahogyan italmérés nincs, viszont fifikás módon futároktól lehet rendelni sört, például. A társasági pöfékelés utolsó mentsvárában pénteken a Wooden Soul Crew zenél.

Vagy csak annyit mondjunk: Apparat? Igen, ennél valószínűleg több nem is kell. A 21. század egyik legemblematikusabb gépzenei producere a MüPában!

Sportcipőünnep szombaton? Októberben 12-én, tizedik alkalommal, minden eddiginél nagyobb helyszínen találkozik a magyar sneaker és streetwear társadalom, a Kicks R Good jóvoltából. Menjetek sneakert simogatni!

A Middlemist Redet szereted, és a fesztiválokat is? Akkor irány a Middlemist Red fesztiválja a Dürerben, számos ragyogó bandával, hadd irigykedjen Nyugat-Európa.

Bírtad a franciaelektrót, és meghallgatnád az egyik Ed Bangeres csillagát? A Busy P által alapított kiadó (ahonnan olyanok szökkentek szárba, mint a Justice vagy Mr Oizo, de a Daft Punk is megfordult körülöttük) egyik oszlopos diszkópápája, Breakbot a Societében!

Loading...