Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: Design Hét, meditatív jóga, Magyar Klipszemle és hangos zenés-táncos rendezvények

Mi lesz a héten? Mire legörgetsz, már nem teszed fel ezt a kérdést!

A közelmúltban bemutattuk a Budapest SPOTS programot, aminek a lényege, hogy feltár olyan szuper helyeket, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden hét elején egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal.

Rápörögnél a Design Hétre egy igazán jó kezdéssel? A Bartók Bélán nyílt GerillAR projekt tárlatán az augmentált, azaz a kiterjesztett valóság (AR) segítségével újraértelmeződik a plakát fogalma. Hogy ez mit jelent pontosan? Na, ezért kell elmenni! És itt nemhogy illetlen, hanem tényleg elő kell venni a mobilokat.

Gerillar

Gerillar added a new photo – at Bartók Béla Boulevard.

Meditatív jógáznál? Igen, ilyen is van, mégpedig az új Gólyában, és azon is belül a Konkrét Térben. Csenge Indiában végzett jógaoktató, öt éve van benne nyakig, úgyhogy lehet neki hinni – állítólag olyan technikákat lehet elsajátítani, amikkel kiegyensúlyozottabbá és örömtelivé válik az élet!

Vadító hazai klipeket hesszelnél szélesvásznon? Ismét Klipszemle, ez már a negyedik, és annyira kinőtte magát a Toldiból, hogy most már az Akvárium Klubban. Lesz szakmai program is paneldumázós megfejtésekkel, hohó!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Már csütörtökön betolnád a ringóhintót? Házibulik és révek hangulatát idéző sorozatot röffent be a Torso brigád a Toldiban, hazai vendégekkel, merítve az itthoni zenei paletta minden részlegéből, írják ők a vonatkozóban.

Nem volt elég az UH Fest, zajonganál tovább? A kortárs extrém zenei szcénából pénteken már kora este (mondjuk: kora este!) belekezd egy várhatóan sűrű, koponyaszélesítő műsorba az amerikai Lingua Ignota a LÄRMben. Aztán maradni is érdemes, mert utána fekete ünnepet tart Black Merlin!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Még mindig péntek: olyan helyen bólogatnál könnyed house grúvokra, ahol még lehet dohányzani? Hát azt meg hogy lehet? Úgy, hogy a Skanzenklub (nyitóképünkön!) egy olyan szpot, ami valójában egy utcafrontra néző magánlakás, így a dohányzási tilalom sem vonatkozik rá – ahogyan italmérés nincs, viszont fifikás módon futároktól lehet rendelni sört, például. A társasági pöfékelés utolsó mentsvárában pénteken a Wooden Soul Crew zenél.

Vagy csak annyit mondjunk: Apparat? Igen, ennél valószínűleg több nem is kell. A 21. század egyik legemblematikusabb gépzenei producere a MüPában!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Sportcipőünnep szombaton? Októberben 12-én, tizedik alkalommal, minden eddiginél nagyobb helyszínen találkozik a magyar sneaker és streetwear társadalom, a Kicks R Good jóvoltából. Menjetek sneakert simogatni!

A Middlemist Redet szereted, és a fesztiválokat is? Akkor irány a Middlemist Red fesztiválja a Dürerben, számos ragyogó bandával, hadd irigykedjen Nyugat-Európa.

Bírtad a franciaelektrót, és meghallgatnád az egyik Ed Bangeres csillagát? A Busy P által alapított kiadó (ahonnan olyanok szökkentek szárba, mint a Justice vagy Mr Oizo, de a Daft Punk is megfordult körülöttük) egyik oszlopos diszkópápája, Breakbot a Societében!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...