Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: Deep lemezboltos délutáni matiné, Bassiani raveosztás, lipcsei párduc Lipótvárosban

Idén berúgtuk a Budapest SPOTS program motorját: a Telekom Electronic Beats projektjében olyan fővárosi helyeket kutat fel, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden hét elején egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal. Íme az eheti menü!

Segítenél megmenteni egy jó hazai, kézzel készült cuccokban utazó, független divatmárkát? Tomcsányi Dóri brandje őszintén bevallja, hogy nem áll jól a szénája, úgyhogy most 30-70 százalék kedvezménnyel árulják aktuális és korábbi kollekciók darabjait. Amik amúgy nagyon csinik, szóval irány a fenti fotón látható Garden Studio!

Régi technológia megnyilatkozása a digitális korszakban? Különleges élmény, ahogy az alkotók is mondják, azaz  Baráth Bálint és Hargitai András, akik a Lumenben rántanak össze kedden egy csendesülős modulár-videószintetizátoros performanszt.

Ünnepelnél 20 éve fennálló budapesti underground zenei lemezboltot? Irány az Aradi utcai Deep, ahol ráadásul a nagyszerű zenegéniusz, Erik Sumo rak fel zenéket annak örömére (is), hogy most jelent meg nyolc év után új nagylemeze brazil és japán hatásokkal – ebből lejjebb mutatunk is egy tételt. A hanganyag art directora, Varga Vince, azaz DJ Haze is beszáll a hazárdírizó világzenei bazározásba, délután négytől hétig!

Hungarofuturista rituálé + beszélgetés Hortobágyi Lászlóval? Ha jól hangzik, akkor nézd is meg részletesebben, mi lesz ez a Francia Intézetben szerdán.

Nemzetközileg is keresett magyar gépzenész budai villantása szerdán? Lázár Gábor DJ Lázár Gáborrá vedlik november 27-én este a Nemdebárban, DJ Mesterházy vigyázó felügyelete mellett.

Organikus-hipnotikus hullámzás a Budabeatsszel? Csütörtökön a LÄRMben mutatja be legújabb kiadványát a szuper honi kiadó, ráadásul még a korong két remixere is tiszteletét teszi az eseményen: a holland Perdu tribal-oriental-house szettel érkezik, a keceli BéTé pedig a global dub és slow house irányból közelít. A barázdapápa DJ Crimsont se hagyjuk ki! Szuperszínes este van kinézőben.

Kortárstánc + női lemezlovasok egy ernyő alatt? A Jikka Ottlik textiltervező fejében fogant Interference Dance Project három táncművészt küld a (korábban Brody-ként ismert) The Studios parkettjére, intergalaktikus aláfestést pedig Kali és Technokool szolgáltat. És mindezért csak a Vörösmarty utcába kell menni pénteken!

A Detroit technóval és a Chicago house-zal egy lapon emlegetett holland west coast szcéna élő legendája Budapesten? Pontosan! Intergalactic Gary hágai foglaltházakban kezdte a DJ ipart még a kilencvenes években, mára a színtér egyik legkeresettebb nemzetközi figurája, jóbarátja, I-F pedig csak úgy emlegeti: a terminátor. Már ami a mixelésre odafigyelését illeti. Ide kell menni meghallgatni élőben!

Ugrik a lipcsei párduc a Toldiba? Ugrik hát. Ismét Alcázar a buli, Panthera Krause szíves vendégszereplésével, Aron Ya és Vedat hosztolásában, plusz Switch Nollie száll még be a dekkek mögé. Szintén péntek!

Rave-forradalmi ünnep? A grúziai Tbilisi klubberei tavaly tavasszal kőkemény támadást élhettek át a még szovjetes reflexekkel rájuk rontó hatalom felől, ami a parlamentjük előtti tiltakozó megarave-be torkollt, hogy aztán legnevesebb klubjuk, a Bassiani a nyomás hatására végül jó hangosan újranyithasson. Ha úgy tetszik, a város technótörténelmet írt, az óbudai Flashbackben pedig ezt szombaton jól meg is lehet ünnepelni két teremben.

Front 242 a városban?! Ehhez sok egyebet nem kell hozzáfűzni, mégiscsak az electronic body music apostolairól van szó. Vasárnap, Akvárium, ez meg első igazán nagy hitjük, egy Anton Corbijn rendezte klippel megtámogatva 1988-ból:

Loading...