Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: Budapest legjobb kísérleti zenei fesztiválja egész héten, horrortechnó és Dürer-játszókert

A közelmúltban bemutattuk a Budapest SPOTS programot, aminek a lényege, hogy feltár olyan szuper helyeket, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden hét elején egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal.

Tesztelnéd a befogadói attitűdödet? Az elmúlt vasárnap indult, és a következő vasárnap hajnalig tart az ország legjelentősebb experimentális zenei fesztje, a marginális és kalandos alkotásokra összpontosító UH Fest, amibe minden nap érdemes becsatlakozni, mert különböző helyszíneken lehet befizetni mindenféle elmetágításra, legyen az szellemidéző szintijáték, hűvös lo-fi punk, felajzó mutáns-perkusszív klubzene vagy alternatív módon hangolt gitárból kipréselt keserédes melankólia. Itt van minden este lefolyása egyben! Ja, és figyelem, itt lesz a holland szelektorkirálynő is:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Gondolkodás a múlt és jelen lakótelepeiről egy kedd esti kiállításon? Irány az ISBN galéria, ahol Marija Nemčenko litván művész és Tüdős Anna kurátor mutatja be a BRUT – Unalom. Tízemeletesek, üres terek és játék című könyvet és a hozzá kapcsolódó tárlatot. Ha modernizmus, brutalizmus és szovjetpanel-mániás vagy, nyilván nem lehet jobb programod a héten, főleg, hogy egyáltalán nem csak esztétikai és építészeti szempontok kerülnek majd itt felszínre.

Soulful house-ok a hét közepén kocsmakörnyezetben? Az ősrégi magyar drum & bass és egyébzenei magazin, az Impuslecreator két DJ-je, Rag és Mentalien a TELEPen csütörtökön.

By loading the content from Mixcloud, you agree to Mixcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Színházi előadás egy nem mindennapi erőszakos bűncselekményről, illetve egy veszélyesen félrecsúszott castingról? Védett férfiak kertje csütörtökön a Jurányiban:

Védett férfiak kertje

“Szexrabszolga lett a 2008-as Évad Férfi Táncosa” “A tinilányok elektrosokkal büntették a 40 éves ex-műugrót” “Bugyival fojtogattak és pórázon vezettek…

Sétálnál úgy, hogy közben fenntartható budapesti divatbrandekkel ismerkedsz, olyanok közreműködésével, mint a Printa, a Repertory vagy a Pink Póniló? Már meg is van az emlékezetes péntek délutánod.

One Night In New York City? Ismerős technóhimnusz szövege? Ha a válaszod igen (és a cikk nyitóképe is ismerősen villan), akkor tudod, hol a helyed pénteken, de ha nem, akkor is érdemes benevezni The Horrorist showjára a LÄRMben. Teltház van kilátásban, ezért a korai érkezés erőteljesen javasolt!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Megnéznéd, milyen az, amikor a Dürer Kert termeiből óriási szubkult-zenei játszóterek válnak? Ahol végül összefolynak a komfortzónák? Remek emberek szervezik remekelő előadókkal az AZVLM fesztivált, aminek most szombaton jön a második felvonása, művháztechnókoncert érzések eggyel magasabb szinten és sokkal több ismeretlen ismerőssel, tessék menni.

Múzeum körúti kisklub nyitóbulijára mennél, ahol fura diszkók, savak és house-hibridek bugyborékolnak majd fel? Állítsd irányvektoraidat szombaton az Ambient felé, ami ezesetben nem a zenei műfajt jelzi, hanem a hely nevét. DJ Crimson kezd majd, aztán LAU és Ruenge adja egymásnak a mixert, végül a Safety Dance és Yinna fejezi be az estét, ami idén már hajnali 5-ig tarthat!

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Kortárs művészeti piacozással vezetnéd le a vasárnapot? Magyarország éves kortárs kiállítása, az Art Market Budapest közel hatezer négyzetméteren, öt kontinensről érkező 500 alkotó alkotásaival várja a Millenárisra azokat, akik nem csak legeltetnék a szemeiket, de akár haza is vinnének ezt-azt a nappali fehér falára.

Loading...