Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: Budapest legjobb kísérleti zenei fesztiválja egész héten, horrortechnó és Dürer-játszókert

A közelmúltban bemutattuk a Budapest SPOTS programot, aminek a lényege, hogy feltár olyan szuper helyeket, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden hét elején egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal.

Tesztelnéd a befogadói attitűdödet? Az elmúlt vasárnap indult, és a következő vasárnap hajnalig tart az ország legjelentősebb experimentális zenei fesztje, a marginális és kalandos alkotásokra összpontosító UH Fest, amibe minden nap érdemes becsatlakozni, mert különböző helyszíneken lehet befizetni mindenféle elmetágításra, legyen az szellemidéző szintijáték, hűvös lo-fi punk, felajzó mutáns-perkusszív klubzene vagy alternatív módon hangolt gitárból kipréselt keserédes melankólia. Itt van minden este lefolyása egyben! Ja, és figyelem, itt lesz a holland szelektorkirálynő is:

Gondolkodás a múlt és jelen lakótelepeiről egy kedd esti kiállításon? Irány az ISBN galéria, ahol Marija Nemčenko litván művész és Tüdős Anna kurátor mutatja be a BRUT – Unalom. Tízemeletesek, üres terek és játék című könyvet és a hozzá kapcsolódó tárlatot. Ha modernizmus, brutalizmus és szovjetpanel-mániás vagy, nyilván nem lehet jobb programod a héten, főleg, hogy egyáltalán nem csak esztétikai és építészeti szempontok kerülnek majd itt felszínre.

Soulful house-ok a hét közepén kocsmakörnyezetben? Az ősrégi magyar drum & bass és egyébzenei magazin, az Impuslecreator két DJ-je, Rag és Mentalien a TELEPen csütörtökön.

Színházi előadás egy nem mindennapi erőszakos bűncselekményről, illetve egy veszélyesen félrecsúszott castingról? Védett férfiak kertje csütörtökön a Jurányiban:

Védett férfiak kertje

“Szexrabszolga lett a 2008-as Évad Férfi Táncosa” “A tinilányok elektrosokkal büntették a 40 éves ex-műugrót” “Bugyival fojtogattak és pórázon vezettek…

Sétálnál úgy, hogy közben fenntartható budapesti divatbrandekkel ismerkedsz, olyanok közreműködésével, mint a Printa, a Repertory vagy a Pink Póniló? Már meg is van az emlékezetes péntek délutánod.

One Night In New York City? Ismerős technóhimnusz szövege? Ha a válaszod igen (és a cikk nyitóképe is ismerősen villan), akkor tudod, hol a helyed pénteken, de ha nem, akkor is érdemes benevezni The Horrorist showjára a LÄRMben. Teltház van kilátásban, ezért a korai érkezés erőteljesen javasolt!

Megnéznéd, milyen az, amikor a Dürer Kert termeiből óriási szubkult-zenei játszóterek válnak? Ahol végül összefolynak a komfortzónák? Remek emberek szervezik remekelő előadókkal az AZVLM fesztivált, aminek most szombaton jön a második felvonása, művháztechnókoncert érzések eggyel magasabb szinten és sokkal több ismeretlen ismerőssel, tessék menni.

Múzeum körúti kisklub nyitóbulijára mennél, ahol fura diszkók, savak és house-hibridek bugyborékolnak majd fel? Állítsd irányvektoraidat szombaton az Ambient felé, ami ezesetben nem a zenei műfajt jelzi, hanem a hely nevét. DJ Crimson kezd majd, aztán LAU és Ruenge adja egymásnak a mixert, végül a Safety Dance és Yinna fejezi be az estét, ami idén már hajnali 5-ig tarthat!

Kortárs művészeti piacozással vezetnéd le a vasárnapot? Magyarország éves kortárs kiállítása, az Art Market Budapest közel hatezer négyzetméteren, öt kontinensről érkező 500 alkotó alkotásaival várja a Millenárisra azokat, akik nem csak legeltetnék a szemeiket, de akár haza is vinnének ezt-azt a nappali fehér falára.

Loading...