Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: bristoli agyterror az új Gólyában, Kék Ló Fashion Night, svájci szögelgetés

A hét legjobbjai a budapesti nappalokból és éjjelekből!

Idén berúgtuk a Budapest SPOTS program motorját: a Telekom Electronic Beats projektjében olyan fővárosi helyeket kutat fel, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden hét elején egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal. Íme az eheti menü!

Szerdai fankizenenepperség a Szimplában? Husky Joe és Sazabio külön-külön is igen erősek a lemezjátszók mögött, de együtt bármire képesek. Tréfás diszkó vagy forró déli ritmusok egyenesen az Andokból? Ideje felvenni a tánccipőt, hogy kinyomozzuk.

Female energy Mikulás elé? December 5-én csütörtökön Yinna és Kali pakolgat a TELEPen villanyzenei táncdalokat.

Reppezés és bítelés a külső hétben? A szellemes iróniától sem mentes budapesti hiphop underground legjavának egy jelentős szelete, a Faktorlaboros Faktor, Zsolaa, Walen Delon és YMYLYT dobozolja be, majd nyitja ki kedvenc zenéit a Király utcai Rootsban. Úgyszintén csütörtök!

Különc, fura bristoliak? Kitűnő hírünk van: pénteken a Gólyába veszi be magát az Avon Terror Corps csapata (a nyitókép elég sok mindent elmond szavak nélkül is) és a Bokeh Versions kiadó: rituál-indusztriál torzulások, fémes ízek a szájban, gabber-kikacsintások, mocsári-mutáns dubba süppedés, minden, ami nem megszokott, de nagyon is be tudja húzni az agyakat – mindez pénteken az új Gólyában. Vigyázat, brutális és emlékezetes lesz!

Találkozás a kedvenc új ruháiddal? A Kék Ló Fashion Night mostantól minden hónapban elhoz bátorkodó ruhákat, zenekarokat és DJ-ket egy füst alatt a Kék Lótól már megszokott, extravagáns hangulatot teremtve a Három Hollóba. Közös beöltözések a koncertek előtt a ruhakölcsönzőben, majd őrült tánc a villogós rucikban! Pénteken jól meg is lehet nézni.

A deephouse-nál is mélyebb lüktetések? Aparde érkezik a Toldiba, miután a Baltikumról megérkezett Berlinbe (ha meg már oda érkezett, nyilván itt a helye).

Frissen sült szögelés egy fekete kockában? A svájci S S S S neve ördögi rave-ek, kortárs experimentális zenei fesztiválok, vagy akár black metál bulik line upjaiban is felbukkan. De pénteken szerencsére a LÄRMben bukkan fel! Kíméletességnek helye nem nagyon lesz.

Ipari technó szombatra a nyolcker prérijén? Az I Hate Models, SNTS, Paula Temple és még sokak mások által szupportált rotterdami feltörekvő, WNDRLST a nemrég nyílt Orczy úti DFFRNTroomban.

Neonhullámokra vonatkoznak az igények? Nyilalló szintik szombaton a Dürerben.

Töprengés basszusteóriákon a legbelsőbb belvárosban? Már meg is van oldva, Bergiék búgatják ugyanis a Központ friss szabású pincéjében, hiphoptól a UK garage-ig.

Loading...