Electronic Beats Hungary
Music

Hat év után érkezik meg az új Apparat album

Mégpedig márciusban.

Sascha Ring, azaz Apparat a 2013-as Krieg und Frieden (Music for Theatre) óta nem rögzített a saját neve alatt új hosszanjátszós lemezt, persze azért a Modeselektorral közös Moderat projektje nagyon is élt és virágzott.

Sőt, legújabb nyilatkozata szerint ha nem lett volna ez a kollaboráció, akkor nem is feltétlenül érezte volna úgy, hogy képes visszatérni egyedül.

“A tény, hogy a Moderattal hatalmas színpadokat laktunk be ünnepélyes zenékkel, azt is jelentette nekem, hogy az Apparattal már nem kell ilyesmire törekednem. Nem kell pophimnuszokat írnom, hanem nyugodtan elmélyedhetek a részletekben és a struktúrákban”

– mondta Ring, aki egyébként már az utóbbi három albumán is elhagyta a monumentalizmust és a klubzenéket, és sokkal inkább helyezkedett bele egy ambientes, itt-ott neoklasszikus, de mindenképpen otthonhallgatós zsánerbe.

És itt az első trekk a közelgő anyagról:

Az LP5 egészen pontosan március 22-én jelenik meg a Mute kiadásában, és a csellista Philipp Thimm is szerepet kap rajta, ahogyan harsona, trombita, szaxofon, hárfa, nagybőgő és egyéb húros hangszerek is.

Innen már lehet akár előrendelni is, a megjelenésig pedig lehet gyönyörködni az artworkben:

Loading...