Electronic Beats Hungary
Culture

Akarsz látni egy zseniális animációs filmet a diszkólegenda Giorgio Moroderről?

“Ismerem a szintetizátort – de miért nem használom, ha egyszer az a jövő hangja?”

Giorgio Moroder neve bizony ott található az elektronikus zene úttörőinek Pantheonjában. A 70-es években az olasz stúdiómágus és szintetizátormester volt az egyik, akinek hatására a kozmikus diszkó olyannyira terjedni kezdett, hogy a 80-as években szinte mindent megfertőzött az egyszerű poptól az italo disco-n át egészen az újhullámig.

Moroder munkásságának korábbi időszakát – ami a 60-as évek közepétől indult, és jórészt az útkeresésről meg a kísérletezésről szólt – kevesen ismerik, viszont megidéződik, méghozzá személyesen a mester által, a Daft Punk Random Access Memories című 2013-as lemezének Giogio Moroder című számában. Ebben az időben Moroder gyakran aludt az autójában, miközben diszkóról diszkóra járt, és ahol engedték neki, ott félórás koncerteket adott abból az újfajta zenéből, amit megálmodott, és amit a jövő szintetikus hangjának gondolt.

Ezt az időszakot öntötte egy szemrevaló, bájos animációs filmbe a Brooklynban élő animátor, Nicolo Bianchino. Ebben az ifjú Moroder még csak nagyon kezdő, tele hittel és ötletekkel, aki még csak nem is sejti, hogy milyen sokra viszi. A rajzfilm után, ha van még kedved, nézd meg az idős mester Bécsben rögzített szettjét is!

https://vimeo.com/219450782

Loading...