Electronic Beats Hungary
Music

A világ összes kapcsolatának gyönyöre és nyomora a Washed Out új klipjében

És jön az új album is.

Nagyon úgy tűnik, hogy a chillwave nem ment annyira messze, mint gondoltuk, csak kicsit megpihent a kanapén. A 2000-es évek végén feltűnt műfaj poszt-baleári, kiégett polaroidfotókkal kísért, elkent és megtorzított melódiákkal telefacsart álomittas nosztalgiájának egyik alapfigurája, Washed Out, azaz Ernest Weatherly Greene Jr. (akihez egyébként a zsáner himnuszát is szokás kötni, ezt itt) éppen egy comebacket intéz magának, aminek már szemlélhető a videós felvezetése:

Azon túl, hogy a szomorkodós-szakítós dalról (“I don’t want to fight another day/ Tired of all the hurt from games we play / Thought we shared a bond that’d never break/ Is it time to walk away?”) rögtön eszünkbe jutott a jó öreg Chris Isaak-himnusz, aminek a klipjében a tengerparti ölelkezések módszertanát követhetjük végig, egyből feltűnik a sűrűn rétegzett dalforma elhagyása, sokkal nagyobb tereket járunk be – a másik új dalban is.

Meglátjuk, hogy Greene új albuma, a Purple Noon, ami három évvel követi az előzőt, a Mister Mellow-t, tényleg összességében is lesz-e ennyire erős, mint ezek az első tételek róla. Egészen pontosan augusztus 7-én láthatjuk meg, mert akkor jön ki, lehet felírni a filofaxokba!

Loading...