Electronic Beats Hungary
Music

A portugál Innervisions-ös Trikk lesz a fesztiválunk pénteki titkos fegyvere?

Ugyan szeptember 21-én a világ egyik legkeresettebb DJ-je, Motor City Drum Ensemble veszi birtokba a NagyHallt, az Akvárium Klub kisebbik termére is varázsolást jósolunk.

Kerek a 2019-es Telekom Electronic Beats Festival Budapest programja: közel egytucat komoly név fogja igénybe venni a membránokat a jövő héten.

És bár nyilván tudjuk, kik a leghúzóbbak közülük, most rögtön szeretnénk a figyelmekbe ajánlani valakit, aki a következő generációs underground house specialistája, de tudatosan nem tolta túl magát a közösségi és hagyományos médiában (sem). Trikk éppen olyan mérsékelt habzással építkezik ezen a fronton, mint a saját perkusszív-orientált zenéiben, amik olyan helyeken jelentek már meg, mint az Optimo Music, a Lossless, de leginkább az Âme-Dixon páros alapította Innervisions.

És akkor itt van ez a Boiler Room, ami alatt nem egy komment utal arra, hogy neki sokkal több figyelmet kéne kapnia. És ez így is van.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

“Ne fecséreljétek már el ezeket a bomba szetteket ilyen népekre” – mondja ízes cinizmussal az egyik hozzászóló, és értjük, mire gondol: a látványosan visszafogott portugál egyszerre mély, de dallamok helyett főleg dobokkal és angolos basszusvonalakkal kibélelt műsorában olyan oldalát villogtatja meg a műfajnak, ami

úgy marad sötét, hogy mindeközben nehéz nem megmozdulni rá, annyira gengszter.

Pro tipp: aki szerint szintén toronymagas menőség ezzel az Andy Stottal zárni a bojlerszettet, azt tényleg minimum az első sorba várjuk ☻

Trikk egyébként 2016 óta az Innervisions család oszlopos tagja, és bónusz élményfaktornak ígérkezik, hogy a lemezkiadó másik nagy formátuma, Marcus Worgull csatlakozik hozzá az Akvárium KisHall pénteki lineupjában – aki, ha a pultba áll, inkább a mesélősebb, poszt-progresszívhauzabb végén fogja meg az Innervisions elegánsan pulzáló hangzásvilágát. Ja, és nem fél a szett közepén annak a szövetébe gyönyörűen belesimuló Kraftwerket sem feldobni:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Kettejüket egy proper magyar páros vezeti majd fel, az All Inn Records-os Jaffa Surfa és a Citymatiné-rezidens Sobek. Jegyekért a fesztiválra erre tessék!

Loading...