Electronic Beats Hungary
Music

A portugál Innervisions-ös Trikk lesz a fesztiválunk pénteki titkos fegyvere?

Ugyan szeptember 21-én a világ egyik legkeresettebb DJ-je, Motor City Drum Ensemble veszi birtokba a NagyHallt, az Akvárium Klub kisebbik termére is varázsolást jósolunk.

Kerek a 2019-es Telekom Electronic Beats Festival Budapest programja: közel egytucat komoly név fogja igénybe venni a membránokat a jövő héten.

És bár nyilván tudjuk, kik a leghúzóbbak közülük, most rögtön szeretnénk a figyelmekbe ajánlani valakit, aki a következő generációs underground house specialistája, de tudatosan nem tolta túl magát a közösségi és hagyományos médiában (sem). Trikk éppen olyan mérsékelt habzással építkezik ezen a fronton, mint a saját perkusszív-orientált zenéiben, amik olyan helyeken jelentek már meg, mint az Optimo Music, a Lossless, de leginkább az Âme-Dixon páros alapította Innervisions.

És akkor itt van ez a Boiler Room, ami alatt nem egy komment utal arra, hogy neki sokkal több figyelmet kéne kapnia. És ez így is van.

“Ne fecséreljétek már el ezeket a bomba szetteket ilyen népekre” – mondja ízes cinizmussal az egyik hozzászóló, és értjük, mire gondol: a látványosan visszafogott portugál egyszerre mély, de dallamok helyett főleg dobokkal és angolos basszusvonalakkal kibélelt műsorában olyan oldalát villogtatja meg a műfajnak, ami

úgy marad sötét, hogy mindeközben nehéz nem megmozdulni rá, annyira gengszter.

Pro tipp: aki szerint szintén toronymagas menőség ezzel az Andy Stottal zárni a bojlerszettet, azt tényleg minimum az első sorba várjuk ☻

Trikk egyébként 2016 óta az Innervisions család oszlopos tagja, és bónusz élményfaktornak ígérkezik, hogy a lemezkiadó másik nagy formátuma, Marcus Worgull csatlakozik hozzá az Akvárium KisHall pénteki lineupjában – aki, ha a pultba áll, inkább a mesélősebb, poszt-progresszívhauzabb végén fogja meg az Innervisions elegánsan pulzáló hangzásvilágát. Ja, és nem fél a szett közepén annak a szövetébe gyönyörűen belesimuló Kraftwerket sem feldobni:

Kettejüket egy proper magyar páros vezeti majd fel, az All Inn Records-os Jaffa Surfa és a Citymatiné-rezidens Sobek. Jegyekért a fesztiválra erre tessék!

Loading...