Electronic Beats Hungary
Tech

Ha szeptember kilencedike, akkor boldog Roland TR-909 napot kívánunk Jeff Millsszel!

https://www.youtube.com/watch?v=peJDDtGH3yY

A futurista technókészítő producer a Roland felkérésére mondott pár szót arról egy videóban, mit jelent neki a japán cég által a nyolcvanas évek elején piacra dobott dobgép.

Érdekes tény egyébként a TR-909 kapcsán, hogy a gyártását egy év alatt leállították, akkora bukó volt, a felhasználók ugyanis inkább az igazi dobhoz hasonlatos, élethűbb hangzást keresték. Az elektronikus zene viszont nem ezt kereste, és elég hamar a korai technók és aciddel felütött house-ok alapszerszáma lett, majd később olyan popslágereké, mint Madonnától a Vogue, vagy Adamski Killere.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Jeff Mills egyébként az Óbudai Danubia Zenekarral közös margitszigetes koncertjén is központba helyezte a TR-909-et (mi pedig készítettünk a mágussal egy interjút, ha már itt járt).

Ennél is aktuálisabb hír, hogy a Roland cég hamarosan, a szeptember 13-15. között zajló Telekom Electronic Beats Festival Budapest ingyenes szombati Lifestyle Market eseményén is képviselteti magát: a cég szakemberei olyan eszközöket élesítenek és mutatnak be, mint a másik legendás dobgép, a 808-as kompakt változata, a TR-8S, valamint a System 500 v2 és az SH-01A.

Loading...