Electronic Beats Hungary
Tech

Ha szeptember kilencedike, akkor boldog Roland TR-909 napot kívánunk Jeff Millsszel!

https://www.youtube.com/watch?v=peJDDtGH3yY

A futurista technókészítő producer a Roland felkérésére mondott pár szót arról egy videóban, mit jelent neki a japán cég által a nyolcvanas évek elején piacra dobott dobgép.

Érdekes tény egyébként a TR-909 kapcsán, hogy a gyártását egy év alatt leállították, akkora bukó volt, a felhasználók ugyanis inkább az igazi dobhoz hasonlatos, élethűbb hangzást keresték. Az elektronikus zene viszont nem ezt kereste, és elég hamar a korai technók és aciddel felütött house-ok alapszerszáma lett, majd később olyan popslágereké, mint Madonnától a Vogue, vagy Adamski Killere.

Jeff Mills egyébként az Óbudai Danubia Zenekarral közös margitszigetes koncertjén is központba helyezte a TR-909-et (mi pedig készítettünk a mágussal egy interjút, ha már itt járt).

Ennél is aktuálisabb hír, hogy a Roland cég hamarosan, a szeptember 13-15. között zajló Telekom Electronic Beats Festival Budapest ingyenes szombati Lifestyle Market eseményén is képviselteti magát: a cég szakemberei olyan eszközöket élesítenek és mutatnak be, mint a másik legendás dobgép, a 808-as kompakt változata, a TR-8S, valamint a System 500 v2 és az SH-01A.

Loading...