Electronic Beats Hungary
Music

Mindenkinek, aki valaha is táncolt a napfelkeltén túl: 220 oldschool rave himnusz kilenc percben, 1991-es képsorokkal

https://www.youtube.com/watch?v=BS92uRvtHEg

DJ Faydznek hívják az embert, aki a YouTube-csatornáján mindenkinek a szíves szolgálatára sietve a mai napig propagálja a klasszik ősrév élményeket.

Legalábbis azt, ami nyomokban megmaradt belőle a lemeztáskájában. A kilencvenes éveket visszahozni persze kicsit nehéz lenne, még ha számos kommentelő ezt is szeretné az általa feltöltött videók kommentszekcióiban, de tekintve, hogy tényleg a stockhousemusictól és businesstechnótól mentes aranykorban kezdett dj-zni, akkor ha valaki, hát ő tényleg hitelt érdemlően tudja bemutatni, milyen lehetett megalapozni a későbbi klubkultúrát az elhagyott gyártelepeken, raktárépületekben, illegálbulikon a brit mezők közepén, míg meg nem jelentek a rendőrök.

A fenti, szkreccsekkel is felpaprikázott utazásba ráadásul egy csomó korabeli partifelvételt, szórólapot és kliprészletet is belehúzott, így kilenc percben, soha nem látott töménységben kapjuk meg, hogyan és mire tolta az a nemzedék, ami ma már párás szemmel és 40 pluszos fejjel nézi vissza ezeket a képsorokat.

Ha pedig még líraibb ravenosztalgiára vágysz, akkor a Bicep instant örökzöld klipje még mindig előhúzható a cilinderből:

Loading...