Electronic Beats Hungary

Magyar űrturisták látogattak el az ONAKOM bolygóra

2021 furcsa májusában számoltunk be a civilben grafikus és motion designer Birinyi Tamás zenei projektjéről, az ONAKOM-ról, amire muszájnak éreztük rárángatni az emberi civilizáció által még nem megrondított, ismeretlen tájra érkezés metaforáját, ami leginkább egy új planéta lehetne, ahol az ember új ingerekkel, sőt, akár új életformákkal találkozik. Az Obscure EP-ről akkor azt írtuk, hogy úgy omlanak le lépésről lépésre a rétegei, mint valami kozmikus hagymának – a tartalomhoz a forma pedig kísérleti sound design, bass music és mindenféle, meglehetősen kielégítő digitális zörejek.

Ezért is különösen érdekes, hogy a mai nappal megérkezett egy teljesértékű remixalbum, amivel további remek hazai producerek érkeztek meg az ONAKOM-univerzum zenéihez, hogy a saját képükre formázzák azokat.

Ben Leavez kibontakozós-endorfinos nyitánya után feltűnik még a hazai sound design-nagyöreg 9b0 egy hihetetlenül aprószemcsés remixszel, a wonkys-absztraktos elgondolások helyi képviselője, Planetmalcolm, Subotage egy sötéten sodró technóval nyit be, Cristopher Waver pedig fagyos nappali séták aláfestőjét hozza, FALMI kinyitja a dzsungelszelencét, és a többiek is szép kis mikrovilágokba invitálnak – mindez rögtön beiktatható a fülekbe úgy a YouTubeon, mint Bandcampen, illetve a Spotify-on:

Egyébként meg hallgassatok, nézzetek és vásároljatok hazait! Ha valamikor, akkor most, járványidőszakok közepén pláne, mert a zenészek még mindig nincsenek túl jó bőrben a korábbi lezárások nyomán. Támogassátok őket! Íme pár tipp, hogy kiket:

Kövess minket errefelé is:

Published December 08, 2021.