Electronic Beats Hungary

Nem csak egyszeri nyári affér volt a hazai Complaint Kulture kiadó megvillanása

Izgi lokális történésekről beszámolni nem hogy nem esik nehezünkre, hanem ezért vagyunk, örülünk nekik, und so weiter. Így itt a helye a Citymatinéról jól ismerhető Sobek és zeneielképzelés-partnere, Nagy Levente, azaz MULYA közös projektjének, a Complaint Kulture labelnek is, ami a hömpölygősségükben is funkcionális slo-mo klubzenékben látszik megtalálni az irányvektort.

De, ahogy ők, a kiadóalapítók fogalmaznak:

“A Complaint Kulture kiadót a zenebizniszben uralkodó esetlegesség és az általánosan érvényes savanyú, méltatlankodó közhangulat hívta életre. Amikor megértettük, hogy jó és működik, amit csinálunk, az is világossá vált, hogy igazi integritást hosszabb távon csak ez adhat nekünk. Mivel nem tudjuk, és nem is akarjuk bevásárolni magunkat a a főáramba, csak az előremutató zenei kontent maradt, mint az érvényesülés egyetlen útja.”

“Az igazság az, hogy sokkal jobban indult a menet, mint gondoltuk, gyakorlatilag minden release-t felcsipegetett a dj világ krémje – Solomun, Dixon, Ame, Laurent Garnier, Sasha, Inigo Vontier, Theus Mago, Echonomist, Mind Against, Frankey & Sandrino, Yuksek és mások -, és a következőket is játsszák már. A jövőben is főleg saját cuccokat fogunk megjelentetni, de ezek mellett egy-két különleges projekt már most bent van a zsákban ami nagyot fog szólni” – mondta nekünk Marci, azaz Sobek.

És most itt a legutóbbi kétszámos mikrotrip, amit a lassúhabzású grúvok követőtáborának azonnal érdemes magába fogadnia, hogy meghallja, mivel brillírozik még titokban Magyarország a külhoni undergroundban:

MULYA egyébként most jelent meg a legújabb Innervisions válogatáson egy számmal (Haunted), ami elég fontos mérföldkő az életében, de mi a fenti zenék alapján kicsit sem csodálkozunk ezen – a megjelenésen, mármint.

Complaint Kulture bekövetősdi errefelé, ez pedig itt két évvel ezelőtti videoportrénk Sobekkel:

Published November 24, 2021.