Electronic Beats Hungary

Amikor éjszaka felszabadultabban viselkedik a város

Új Agavoid videó, Budapest misztikusabb szpotjairól.

A főleg a naplemente és napfelkelte között működő, elektronikus melanko-popot játszó Agavoid zenekar debütáló lemezét tavaly ősszel mutattuk be, később pedig egy videót is, amiben egymás végtagjait klónozták a tagok.

Huszár Kristóf, Puskás Dalma Tamara és Kriska Bálint most új videóval jelentkezett be nálunk, minket pedig boldoggá tesz, hogy itt mutathatjuk be először, főleg, ha az elsőklipes Bakos Barna rendező szavait is számításba vesszük: Idén fejeztem be a tanulmányaimat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, diplomamunkára pedig mindenképp videoklipet szerettem volna készíteni. Ehhez kerestem zenét egy hazai bandától, ezért végigpörgettem a pont akkoriban megjelent Electronic Beats válogatásokat, amikben rátaláltam az eddig számomra teljesen ismeretlen Agavoid zenekarra. Telitalálat volt ez a kísérleti, misztikus hangzásvilág amit képviselnek, szóval szinte rögtön felvettem velük a kapcsolatot, és szerencsére ők is nagyon lelkesen viszonyultak a közös munkához.”

A látványvilág egyik kiindulópontja maga az album borítója volt, ezt vegyítette Barna olyan régóta dédelgetett helyszínekkel, mint a Nagyharsányi szoborpark vagy a brutalista építészetéről híres OKISZ-székház, ahol mind megjelenik valamilyen formában a fragmentáltság.

“Persze a világunk aktuális helyzete is nagy inspirációt nyújtott akarva-akaratlanul”

  • mondta. De most már indítsunk is rá:

Mindennek tetejében az énekesnő, Dalma kedvenc dala is ez a lemezről:

Körbejárja azt az érzést, amikor éjszaka felszabadultabban viselkedik a város, más személyiségjegyek is felszínre törnek és soha nem akarnánk hazamenni, így a szögletes, városi formákból eltáncolunk a természetes környezetbe.”

További szép hazai alkotások errefelé:

Kövessetek minket itt is, ott is 👇

Published June 25, 2021.