Electronic Beats Hungary

Hazai a zene, de nyugatra tart: OIEE Solére-t remixelt, és videónk is van hozzá

Egy hónap híján tavaly épp ilyenkor lebbentettük (egyéb szavazók kedvéért: libbantottuk) le a fátylat a magyar underground egyik nehezen megkerülhető alakjának, Kocsis Bencének, azaz OIEE-nek a szólólemezéről, amiről akkor azt írtuk: “az egyik pillanatban szellősen neo-soulos, a következőben a révfülöpi strand irányába pajzánul és poposan ügető, olykor pedig még a sötétebb, pszichotikus diszkó vizeire is tévedő, de ott is magabiztosan lapátoló” anyag.

Ezúttal a Londonban szerencsét próbáló, fátyolos elektronikus popdalokat író magyar énekesnő, Solére egyik dalához nyúlt hozzá hathatósan, úgy, hogy nem csodálnánk, ha ez is egyenes betalálna a BBC Radio 1 rostájába – ahogyan egy korábbi trekkje -, és itt nálunk lehet először megnézni a hozzá forgott videót. Szia, Európa, és ti mit tudtok felmutatni?!

A poszt-UK garage elemeket vonultató trekkről Bence azt mondta: “Zsófival rendszeresen mutogatjuk egymásnak a zenéinket és mindig felmerült, hogy ha van ötlet, dolgozzak bele dalokba, a FEL-nél pedig bedobta a remix lehetőségét. Ami kicsit rendhagyó, hogy először csak a master sávot küldték el az eredetiből, nem sávokra bontva, hogy hallgassak rá. Végül egyből jött pár ötlet és abból megcsináltam, így a metódus jobban hasonlított egy klasszikus sampling használatra. Annyira működött így is, hogy végül utólag nem akartuk sávokra szétszedni.”

Így könnyen lehet, hogy végre nem csak hálószobák félhomályában és hosszú kötöttpályás utakon szólalnak meg Solére lírai sorai, hanem mondjuk egy Toldis bulin is. Bence pedig azt mondja, ez a remix előfutára lehet későbbi magyar nyelvű átdolgozásoknak is: eddig elsősorban angol szövegekkel operált, saját bevallása szerint leginkább azért, mert arányaiban kevés magyar szöveg tetszik neki igazán, most viszont szeretne több magyar nyelvű dalt kihozni még ebben a stílusban.

Amen & Awoman! 🙌

Published June 18, 2021.