Electronic Beats Hungary

Route 8, Bekø, FALMI és mások utaztatnak a Pluto holdjaihoz ezen a válogatáson

Mindig örömmel verdessük a billentyűzetet, ha valami olyasmi kerül elénk, ami elszántan és következetesen gördíti tovább a hazai elektronikus zenék evolúcióját, Huszár Kristóf (AGAVOID, Christopher Waver) kiadója, a Pluto Sound pedig éppen ezt teszi. Még nagyobb az öröm, ha új válogatásukról mi adhatunk hírt először, most pedig éppen ez történik.

Az egész széria a – nem is olyan régen számos planetológus szerint hibásan törpebolygói státuszba lefokozott – Pluto holdjainak nevei, és az azokat ihlető görög mitológiai karakterek köré lett felépítve. A kompiláció korábbi részei kifejezetten átfogó spektrumon mozogtak, a sűrűn rétegzett lomha megfejtősdin át a magyar énekkel megtámogatott darky popzenén át egészen a felemelő poszt-trance-ig, a záró epizód, a HYDRA viszont világosan az okos tánczenék mellett tör lándzsát.

Lejjebb mondjuk a többit, akit még érdekel(nek az előadókat körbeugráló rövid infók is), akit nem, az itt már indíthatja is az öt remek tételt, legyen akár Spotify, akár YouTube-felhasználó:

Route8 kellemesen lebegős, spirituális dubja a legegészségesebb terápia lenne a Takatuka színpad harmadik reggelén, ezt FALMI szinte gonosz hip-tek-house csavarása váltja, amiről az előadó maga azt mondta,

“legalább annyira szeretem a gátlástalan in your face trekkeket, mint az elúszós ügyeket. A Deep valahol a kettő között van, kábé ilyen atmoszférikus szögelés.”

Őt követi Yorgos, ami a Deep Glaze-es Golecász Jorgosz elektronikus zenei projektje. Az Itthesszelünk egy szolid peaktime porfelverő darab, csodálkoznánk is, ha valaki nem rakodná fel valamelyik kedves pestközeli vagy nógrádalsói kisfesztiválon. Marion, a figyelemre mindig érdemes pécsi BETWIXT csapat tagja a saját bevallása szerint is a líraibb, éteribb ügyekre van rácsúszva, Plutóékat is egy melodikusabb breakbeattel kínálta meg, hogy aztán tavalyi Electronic Beats válogatásunk egyik legerősebb versenyzője, a dubby cézár Bekø idézze meg az Alkotótábor legszebben vibráló délelőttjeit zárásképp.

A Pluto Sound válogatásait a legegyszerűbben a Bandcampen át lehet befogadni, aztán akár egy általunk meghatározott támogatói összegért a magunkénak tudni. Aki pedig szeret arcokat is kötni a fenti zenékhez, az pörgesse át ezt a mikrogalériát:

Published June 15, 2021.