Electronic Beats Hungary

Route 8, Bekø, FALMI és mások utaztatnak a Pluto holdjaihoz ezen a válogatáson

Mindig örömmel verdessük a billentyűzetet, ha valami olyasmi kerül elénk, ami elszántan és következetesen gördíti tovább a hazai elektronikus zenék evolúcióját, Huszár Kristóf (AGAVOID, Christopher Waver) kiadója, a Pluto Sound pedig éppen ezt teszi. Még nagyobb az öröm, ha új válogatásukról mi adhatunk hírt először, most pedig éppen ez történik.

Az egész széria a – nem is olyan régen számos planetológus szerint hibásan törpebolygói státuszba lefokozott – Pluto holdjainak nevei, és az azokat ihlető görög mitológiai karakterek köré lett felépítve. A kompiláció korábbi részei kifejezetten átfogó spektrumon mozogtak, a sűrűn rétegzett lomha megfejtősdin át a magyar énekkel megtámogatott darky popzenén át egészen a felemelő poszt-trance-ig, a záró epizód, a HYDRA viszont világosan az okos tánczenék mellett tör lándzsát.

Lejjebb mondjuk a többit, akit még érdekel(nek az előadókat körbeugráló rövid infók is), akit nem, az itt már indíthatja is az öt remek tételt, legyen akár Spotify, akár YouTube-felhasználó:

Click on the button to load the content from spotify.

Load content

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Route8 kellemesen lebegős, spirituális dubja a legegészségesebb terápia lenne a Takatuka színpad harmadik reggelén, ezt FALMI szinte gonosz hip-tek-house csavarása váltja, amiről az előadó maga azt mondta,

“legalább annyira szeretem a gátlástalan in your face trekkeket, mint az elúszós ügyeket. A Deep valahol a kettő között van, kábé ilyen atmoszférikus szögelés.”

Őt követi Yorgos, ami a Deep Glaze-es Golecász Jorgosz elektronikus zenei projektje. Az Itthesszelünk egy szolid peaktime porfelverő darab, csodálkoznánk is, ha valaki nem rakodná fel valamelyik kedves pestközeli vagy nógrádalsói kisfesztiválon. Marion, a figyelemre mindig érdemes pécsi BETWIXT csapat tagja a saját bevallása szerint is a líraibb, éteribb ügyekre van rácsúszva, Plutóékat is egy melodikusabb breakbeattel kínálta meg, hogy aztán tavalyi Electronic Beats válogatásunk egyik legerősebb versenyzője, a dubby cézár Bekø idézze meg az Alkotótábor legszebben vibráló délelőttjeit zárásképp.

A Pluto Sound válogatásait a legegyszerűbben a Bandcampen át lehet befogadni, aztán akár egy általunk meghatározott támogatói összegért a magunkénak tudni. Aki pedig szeret arcokat is kötni a fenti zenékhez, az pörgesse át ezt a mikrogalériát:

Published June 15, 2021.