Electronic Beats Hungary

Itt a Freakin’ Disco galaktikus videója az Űrpiknik című magyar filmhez

Jóindulatú spoiler egy: a klip végén valakit fejbe akarnak lőni egy lézervetővel, de helyette a Föld nevű bolygót találják el. 💥🌍

Jóindulatú spoiler kettő: a dal a táncdalfesztiválok legerősebb toroktulajdonosa, Zalatnay Sarolta Fekete árnyék című számának feldolgozása, amit Walters Lili ad elő. Ő játszik a filmben is, egy lányt márpedig, aki gyerekkorától kezdve próbál üzeneteket küldeni az űrbe. Egy napon pedig a Földre érkezik a saját világában szintén különcnek számító űrlényfiú (Takács Zalán), hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Saroltát a pusztulásra ítélt bolygóról. És innentől tekeredik a sztori, de ezt már nem szpojlerezzük.

„Egy olyan zenei hagyatékhoz kellett hozzányúlnunk, ami talán mindannyiunkban nyomot hagyott valamilyen módon. Szuper zenészek játszák az eredeti számot, nincs kérdés benne, úgy szól, ahogy szólnia kell. Persze ezt utólag könnyű mondani, de akkor ez nagyon előremutató, modern zene volt, aminek óriási húzása és lendülete van, mai füllel hallgatva is. Mindenképp szerettük volna megtartani az energiáját és belecsempészni azt, amitől szerintünk ma érvényes és friss lehet egy olyan pop feldolgozás, ami vegyíti a 70-es évek funk és progresszív rockját, a mai pszichedelikus rock és elektronika világával. A lehető legmesszebb akartuk repíteni, úgy, hogy közben hűek maradjunk a kiindulóponthoz” – mondta a zenéről Csizmás András a Freakin’ Discóból.

Az Űrpiknik július elsejétől jön a hazai mozikba.

Published June 11, 2021.