Electronic Beats Hungary

Transcendent Waves: hallgasd nálunk először az új magyar-nemzetközi ambient válogatást!

Idén januárban töltötte be második életévét Zságer Balázs kiadója, a Free Sequence, ami eredetileg egy live act-sorozatnak indult azzal a céllal, hogy összekapcsoljon és improvizációra bírjon különböző víziójú elektronikus zenei alkotókat, akiket ritkán lehet együtt látni.

Az alapító aztán a sötét középkor derekán, vagyis a pandémiás korlátozások alatt arra gondolt, hogy ha nem lehetnek élő fellépések, akkor elindítja az azonos nevű labelt. Az eddigi válogatások a lefojtott technómutációk felől a távoli csillagzatokba szublimáló elektronikáig húzták az ívet, a legújabb kompiláción viszont hallhatóan megérkeztünk: a sokadik dimenziós chill vármegyében vagyunk, és egyelőre nem is kell innen sehova menni. Le kell ülni, el kell dőlni, és befogadni – nem csak hazai, de japán, olasz, szerb, svéd, belga és brit alkotók műveit is:

Itt pedig a videó a labelfőnök dolgozatához:

A Transcendent Waves eredetileg egyébként egy deep-listening rendezvénysorozat is, ahol a közönség főleg ambient és elektronika live actek megismételhetetlen pillanataira meditálhat. Mégpedig valahogy így:

A következő ilyen esemény április 5-én lesz a Turbina Kulturális központban, ami a fenti lemez bemutatója is lesz egyben – a kiadványon is szereplő Zságer Balázs és Mákó Rozi, illetve Coloboma és Filipvarial (Freakin’ Disco) játszanak egy-egy izgalmas közös szettet.

A válogatás több szereplője pedig az idén debütáló INOTA Fesztiválon is fellép majd a Várpalota melletti egykori hőerőmű grandiózus területén.

Published March 31, 2023.