Electronic Beats Hungary

Zságer Balázs kiadójának új válogatásából is minden bevétel Ukrajnának megy

A világ változik, az ember változik, és változik a Zagar alapító-névadója. Aki ma az egykori könnyű fogyasztású, emelkedett dalokat játszó zenekarra számítana, az igencsak meglepődhet a mélyebb dimenziókat feltérképező új trekkeken – ráadásul Zságer Balázs azóta a billentyűk mögül is kilépett új mezőkre, elindítva Free Squence nevű projektjét, ami eredetileg egy egymástól látszólag távol álló hazai zenészeket összeboronáló live act sorozatnak indult, de végül a koronavírus miatt lemezkiadó lett belőle. És ami szintén magán hordozza az ötletgazda zenei evolúciós irányváltását.

És ami mostanra kijött a második válogatásával, az elsőhöz hasonlóan pedig ezen sem kávéházi zenékkel találkozunk, jönnek szembe viszont mindenféle rejtélyesen tekeredő, hipnóztató, új-törzsies, távoli csillagzatokba szublimáló elektronikák, psy chilltől a downtempóig. A nevek között pedig Mákó Rozi, Norwell, Coloboma, MA’AM, Olbricht és mások.

Teaser itt:

Teljes album pedig itt és Spotin:

Persze Zságert sem hagyták hidegen a szomszédban történtek, ezért aki ezt az albumot megvásárolja a Bandcampen (ezért is ezt ágyaztuk be mindenekelőtt), az a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül segíthet az ukrán menekülteken.

“A düh, a szomorúság és a tettvágy keveredik bennem, amióta kitört ez az értelmetlen háború. A jelenlegi bizonytalan helyzetben, amikor az emberi élet oly törékennyé vált, még fontosabbnak tartom a művészet erejét, szerepét. Ezt az antológiát szeretném minden zaklatott és kiszolgáltatott léleknek dedikálni. A titkos vizióm és a vágyam az, hogy úgy végződjön ez az agyrém ahogy ez a válogatás: bizakodóan és békésen.”

– mondta nekünk a kiadófőnök, hozzátéve, hogy az orosz invázió már a kreatív zenei szférába is begyűrűzik, például egy orosz blog már nem tudott a fenti válogatásról premierezni egy számot, mert elvágták őket a social oldalaikról.

Ha te is szeretnél a szomszéd országnak segíteni, akkor itt tudod ezt további módokon megtenni, pusztán néhány kattintással.

Published March 09, 2022.