Electronic Beats Hungary

16 évesen lelépett otthonról, aztán egy éjszaka alatt a sad girl rap hercegnője lett

Nem tagadjuk, eléggé rá vagyunk csúszva a jövőre, mármint arra, hogy kiből lesz a cserebogár. Vagy csoda-. Ezért is csináltuk meg a hazai elektronikus zenei tehetségkutatónkat, amiből már másodszorra lett szuper triplalemez, és ugyanezért írunk azokról, akik szerintünk definitív hangjai lesznek a következő hónapoknak, éveknek, történelmi korszakoknak.

És ezért szeretnénk a figyelmekbe ajánlani CLIP-et, a lenyűgöző rappert, aki a pandémia alatt építette fel magát és instant bevonzó esztétikáját. Bocsánat, 𝔞𝔢𝔰𝔱𝔥𝔢𝔱𝔦𝔠áját:

“Remélem, élvezitek a dalt, amit a telefonomon csináltam” – írja a videó alatt, amivel egycsapásra megteremtette a rá irányuló figyelmet, hiszen szétfolyós cloudtrapes alapokra reppelt éneklősen suttogva arról, hogy szarik mindenre, miközben nem lehet nem észrevenni a rokonságot azzal a trekkel, amivel ASAP Rocky robbant be 2011-ben.

CLIP a Dazed újságírójával Facetimeozott egyet, és elmondta neki, hogy sosem tervezte a zenével foglalkozást, cserébe élvezte, ezért csinálta – leginkább menekülésképp.

“Az életem kaotikus és őrült volt. A szüleim nem álltak készen egy családalapításra, de mégis lett nekik egy – és már meg is történt a para. Sok áldozatot kellett hoznom, mert úgy éreztem, hogy az élet többről szól, mint amiben éppen vagyok”

– mondta a karrierkezdetekről, ami egyébként azzal indult, hogy konkrétan elszökött texasi otthonából a tinikora végén. “Az olyan kisvárosok, ahonnan én is jövök, sokkal konzervatívabbak és kevésbé fogadják el, hogy az emberek önmaguk legyenek, míg New Yorkban szó szerint az lehetsz, aki akarsz, és senki sem fog ezért cseszegetni.”

CLIPnek most jött ki a komplett bemutatkozó EP-je, a PERCEPTION, amin trenszes szintikre úsztatja rá fátyolként a már most egészen széles palettát bejáró hangját, amikhez felhőkben járó, néha tudatosan torzított trap-alapok társulnak, így igazi posztinternetes kötéltáncot járunk vele a karcosság és az álomszerűség két pólusa között – ráadásul az első két trekkben még a drum & basszel is kokettál.

De ha valaki rendesen figyel az angol szövegekre is, és nem dől be a kedves kis éneklésnek, akkor szedheti csak magára a legmélyebb réteget az ő perszónájából, ezek ugyanis terápiás jelleggel súlyos személyes traumákat naplóznak (“elfüvezem a bánatom / míg az összes barátom szórakozásból szívja / félreértenek, azt hiszik, rossz vagyok / de én így jutok keresztül az életen”).

Szóval érdemes felütni a dalszövegkönyvet. És itt pedig a teljes EP:

További friss & hot zenék? Ebben a hazai és ebben a nemzetközi playlistünkben keresd őket!

Published September 20, 2022.