Electronic Beats Hungary

Sötét sújtás Zsüd legújabb zenéje

Zsüd azon túl, hogy Iamyank mellett az imPro School elektronikus zenei iskola egyik vezető oktatója, a berlini sound design-iskola finoman rétegzett, filmszerű elemekkel felhízlalt, melodikus változatát űzi. Első teljesértékű albumával tavaly jelentkezett, amin tizenegy trekk – tizenegy naplószerű lenyomat – kapott helyet, és valamennyi saját vagy megfigyelt élményekből táplálkozott.

Most itt a folytatás egy új szám formájában, ami darkabb árnyalatokban játszik, mint bármi, amit eddig készített – ha minden idők egyik legkomorabb szürreális magyar krimijének, a 2003-as Kontrollnak lenne folytatása így húsz év elteltével, ennek a soundtracken lenne a helye.

Nagyon rákaptam mostanában a sötétebb sound design elemekre, és a drámai, monumentális vonalakra. Augusztusban végre volt egy kis időm, és pár hét alatt össsze is állt egy teljes nagylemeznyi anyag” – mesél a zene körüli kontextusról, hozzátéve, hogy az elmúlt egy évben viszonylag sok zenésszel dolgozhatott együtt, írt közös dalt például az Anahittel, az idei Electronic Beats válogatáson is szereplő ONAKOM-mal, a csehországi purpl boi-al, az osztrák Ava Finával, felkerült egy trekkje a legutóbbi BETWIXT kiadványra, illetve alakul még pár további, egyelőre nem publikus projekt.

“Nagyon élveztem ezt a kozmopolita zenészlétet, és az elmúlt hónapok után extrán jól esett visszaülni a négy fal közzé hogy ismét elmerüljek abban ami csak az én világom.”

Bár a nagylemez megjelenéséig (amelynek első előfutára a fenti Zsupsz) még jövő évig várni kell, élőben már most meg lehet hallgatni a friss zenéket, ugyanis október 21-én Zsüd már új anyagát mutatja be az A38-on a lengyel Luna-val karöltve.

Follow 4 follow:

Published October 07, 2022.