Electronic Beats Hungary

A Mount Kimbie és a Gold Panda is behellózott az ablakon egy új albummal

Messzinek tűnhetnek már a 2010-es évek, de az elektronikus zenében az is egy fontos időszak volt: minden korábbinál erősebb jogot formált az emberek hallójárataira az otthonhallgatós downtempók és a puhább klubzenék közötti felemás territórium, a Ninja Tune-hoz kötött egykori eklektikus zenei tájképek legújabb változata, ami kevésbé volt nyers és füstös, ámde jóval melankolikusabb és letisztultabb.

Ennek a korszaknak két meghatározó actje a Mount Kimbie és a Gold Panda, és most mindketten új anyaggal jelentkeznek, albummal ráadásul, és mindkettő novemberben jön ki.

A Mount Kimbie rögtön egy duplával jelentkezik, amit a két tag, Dom Maker és Kai Campos külön-külön rakott össze, mindketten az épp aktuális lakhelyükön, Londonban és Los Angelesben, olyan megszokott kollaborátorokkal, mint Slowthai és James Blake, és olyan újakkal, mint Nomi, Danny Brown, Keiyaa, Maxo Kream és mások. Szóval ez a dupla album nem valamiféle kerek konceptlemez lesz, hanem szóló elgondolások és együttműködések laza válogatása. Többek között ilyen trekikkel:

Míg a fenti páros utoljára öt éve, Gold Panda hat éve adott ki utoljára stúdiólemezt, de most az utóbbi is kopogtat. A The Work tizenegy számmal jön a berlini City Slang kiadónál.

Erről eddig két dalt lehetett hallani, az erősen daftpunkos, french touch-idéző és a címadásával a korszellemre is reagáló I’ve Felt Bettert, és a gyönyörűen rétegzett The Cornert, aminek klipjében egy lakótelepi gördeszkás lány egy napját kísérhetjük végig a maga elmagányosodott makrokörnyezetében:

A Mount Kimbie albuma november 4-én, Gold Pandáé november 11-én jelenik meg, szimpatizálás esetén lehet bevésni a naptárakba.

Még több zene a határokon túlról:

Kövess minket mindenhol 👇

Published September 28, 2022.