Electronic Beats Hungary

Richie Hawtin visszatért a saját nevéhez és visszatért a táncparkettre

Két új trekkjével, amik együtt egy albumhosszra nyúlnak.

Kifejezetten érdekes ezt leírni, de: Richie Hawtin két évtizede nem jött ki EP-vel a saját, polgári neve alatt. De tényleg, ebben a formában az 1999-es Minus Orange volt az utolsó villanása, amire tisztességeset lehetett hadonászni a Pacman-világban, azóta jobbára csak mélyebb, kísérleti terepeken szafarizott Plastikmanként. Meg persze tolta a dj-szettjeit a világban, amiken viszont bedobta a közönség közé a gyeplőt.

Új anyaga leginkább ez utóbbi kalandozásainak a lenyomata, egy szépen kibomló 139 BPM-es tétellel, meg egy szépen felépülő lassabbal, ami egészen a nyolcadik percig tartja zárva a lábdobcsapokat. Igen, jó a sejtés: nem rövid zenékkel van dolgunk.

A két szám egyben Plus 8 kiadójának új sublabeljét, a From Our Mindsot gyújtja be (a név valószínűleg onnan jön, hogy Hawtin From My Mind To Yours címmel még 2015-ben nosztalgiázós hangvételű válogatást jelentetett meg, rajta egy csomó ismert aliasával, F.U.S.E.-zal, Plastikmannel, 80xx-szel, Circuit Breakerrel).

A Time Warps agytisztító kúrájához egy friss videó is érkezett Hawtin gyakori kreatív együttműködőjétől, Barbara Kleintől, ami úgy idézi meg táncos hónapjaink elmosott pillanatait, hogy kitesszük ide ilyen szép nagyban:

Maga a producer így nyilatkozott meg a kiadványról:

“Amint mindannyian bezárkóztunk, és az állandó turnézás zaja és stimulációja elhalványult, az idő mintha egyedülálló módon megnyílt és csavarodott és széthúzódott volna. Ahogy az elmém visszavonult, az agyam intenzíven koncentrált előre, elhatározva, hogy ezt a teret felfedezésre, tanulásra és alkotásra fogja felhasználni.”

Ezek a reflexiók és refrakciók egy másik megközelítés alapjává, és valami újnak a kezdetévé váltak.

Richie Hawtin nemrég egyébként a Pradanak írt zenét.

Published December 02, 2020.