Electronic Beats Hungary

Így lesznek hollywoodi mozifilmekből nyugtató hangtájképek

Egy egészen eredeti YouTube csatornának hála.

The Ambience of Cinema: ezen a néven létezik 2020 márciusa óta ez a csatorna, ami egy olyan piaci résbe talált bele, amiről eddig talán nem is tudtuk, hogy van.

A nagyjátékfilmeket többé-kevésbé mindenki szereti, ahogyan a relaxációs zenéket is, amik képesek pár órára kiszakítani minket az élet stresszes sodrásából, ami idén ráadásul extra nagy hullámokat vetett – na, ezt a kettőt dolgozta össze ez a YouTube-projekt. Az ismeretlen argentinok által üzemeltetett csatornán mindig fognak egy-egy ismert filmművészeti alkotást, majd azok soundtrackjének egyik-másik részét vagy karakterét, ráeresztenek a történethez illeszkedő zajokat és ambientszőnyegeket, és kész is a végső mű: egy 1 órán át tartó lebegtetés. Mindehhez pedig vizuális háttérnek bevágnak valamilyen rajongói vagy koncept-illusztrációt.

Így néz ki, azaz hallatszik például a Jurassic Park, ha épp nem velociraptorok tombolnak és ugrálnak rá az emberhúsra, ellenben zúg az eső és dinólépések döngenek puhán a háttérben:

Avengers és New York szétbarmolása? Ehhez itt az aláfestés:

A Középföldei Filharmonikusok is munkába állnak, de ők már két órára:

Persze a cyberpunkok sincsenek magukra hagyva:

Nem beszélve a csillagközi mesék rajongóiról:

És a klasszikus sikítozós horrorok fanclubjáról:

Ezekben a napokban, amikor többnyire a szobáinkban karanténkodunk, míg odakint a koronavírus tombolgat, különösen jól esik ez a felfedezés, úgyhogy nézegessétek-hallgassátok meg a többi videót is, kétszáznál is több van belőlük itt.

Published November 08, 2020.