Electronic Beats Hungary

PLAYLIST: 2021 száz legjobb magyar zenéje

Csináltunk már NIGHTRIDE címmel hipnotikus technókból álló éjjeli hazasétálós listát, ennek ellenpárján, a DAYRIDE-on friss és felspannoló warmup hauzok sorakoztattunk, és elgondolkodtunk azon is, mi legyen akkor, amikor az ember hazaér.

Az év vége felé közeledve pedig mi máson illene elgondolkodnunk, ha nem azon, hogy zenei értelemben hova nőtte ki magát 2021, különösen, ami a hazai pályát illeti. Nos, eredetileg egy alig pártucat számos playlist lebegett a szemünk előtt, hogy aztán elég hamar kiderüljön, nem eszik olyan forrón a kását a magyar stúdiókban és hálószobákban és próbatermekben, hogy ennyire megúszósba toljuk.

Úgyhogy külön mélyanalízis nélkül itt vannak az év – szerintünk – legjobb zenéi, amik azt mutatják, hogy a honi zenészek zsákjában van minden jó (ötlet), és azokat nem is félnek használni. Röviden annyit azért idefejtenénk, hogy: popdalok dolgában már bőven nemzetközi szinteken járunk, valamint megkerülhetetlenül komolyra duzzadt a trapszíntér, okos metaforákkal tűzdelt szövegekkel és szépen strukturált alapokkal, alakul a hyperpop, továbbá a magyar gépzenei színtér is elképesztő fejlődésen ment keresztül, és nyilván nem is áll meg itt. Külön öröm nekünk, hogy 2020-as válogatásunk több szereplője is tovább csillog!

Jó hallgatást:

Kövess minket, amerre csak látsz👇

Published December 20, 2021.