Electronic Beats Hungary

Innovatív nők a stúdióban, tettrekész nők a kamera előtt S01E02

Mindig nagy örömmel adunk teret bástyaerős művészi vízióval bíró női alkotóknak, ahogy azt tettük itt legutóbb három figyelemre és követésre méltó zenésszel, Oklouval, Eartheaterrel és FKA Twigsszel. A saga pedig szerencsére folytatódik. Videószemle!

Sha Sha Kimbo megnyitja a 90’s ravecsapot

Már ami az inspirációit illeti. A Los Angeles-i producer eddig is egyedi módon (hmm, kaliforniaiul?) került közel a basszusnehéz klubzenékhez: az egyik pillanatban egy feszes gerincre felhúzott hibrid UK bangert vet oda a lábaink elé, a következőben klasszik ravehimnuszok szellős-szikár-sípolós reinkarnációját, aztán, ha úgy tartja kedve, kétszer nyúl a fagyiskanállal a töredezett dobmenetek tégelyébe. Egyetlen jelzőt nem bír csak el a diszkográfiája: az unalmast. Végtelenül egyedi karakterét új klipjével alakítja tovább, amiről bevallja, hogy azt a kilencvenes évek underground bulikultúrája ihlette: “a tánctéren váltunk nagykorúvá. Azt akartam, hogy ez a zene ezt az energiát tükrözze vissza.”

Shygirl újra rombol <3

A legnemesebb értelemben. Nemrég voltunk olyan bátrak, hogy a jövő popzenéjének királynőjének neveztük, amiért kaptunk virtuálisan forró sóoldatot meg jéghideg döféseket a kommentszekcióban, de mit tegyünk, ha valaki ennyire fogós slágerekkel érkezik újra és újra? A NUXXE alkotócsalád és a zseniális Sega Bodega kegyeltje ezúttal négy alteregóját mutatja be, akik új EP-jének, az ALIASnak a főszereplői. Az itt hallható zenei alap Segán túl SOPHIE-nak és Kai Whistonnak köszönhető, a hanganyag pedig november 20-án fut be teljes terjedelmében.

rRoxymore arról, hogyan fejlesztette ki saját zenei nyelvét

Az igazán érdekfeszítő elektronikus zenei történéseket manapság nem a fővonalas technóban és houseban kell keresni, hanem a peremvidékeken. Ennek egyik nem hivatalosan felkent képviselője a francia születésű rRoxymore, aki nem csak megnyilatkozásaiban kendőzetlenül kritikus (például a mostanság dúló retrónosztalgia-régiszinti-mániával, vagy éppen a szcéna gender-sokszínűségének hiányával szemben), de a stúdiójában is minden alkalommal kötetlenül szabadon ereszti magát. Face to Phase című első stúdióalbuma 2019 egyik leginnovatívabbja volt, és hogy miként ül neki a zeneírásnak, arról most anyaoldalunk szerkesztőinek mesélt. Ez itt most nem klip, de attól még itt a helye:

Published November 16, 2020.