Electronic Beats Hungary

Innovatív nők a stúdióban, tettrekész nők a kamera előtt S01E02

Mindig nagy örömmel adunk teret bástyaerős művészi vízióval bíró női alkotóknak, ahogy azt tettük itt legutóbb három figyelemre és követésre méltó zenésszel, Oklouval, Eartheaterrel és FKA Twigsszel. A saga pedig szerencsére folytatódik. Videószemle!

Sha Sha Kimbo megnyitja a 90’s ravecsapot

Már ami az inspirációit illeti. A Los Angeles-i producer eddig is egyedi módon (hmm, kaliforniaiul?) került közel a basszusnehéz klubzenékhez: az egyik pillanatban egy feszes gerincre felhúzott hibrid UK bangert vet oda a lábaink elé, a következőben klasszik ravehimnuszok szellős-szikár-sípolós reinkarnációját, aztán, ha úgy tartja kedve, kétszer nyúl a fagyiskanállal a töredezett dobmenetek tégelyébe. Egyetlen jelzőt nem bír csak el a diszkográfiája: az unalmast. Végtelenül egyedi karakterét új klipjével alakítja tovább, amiről bevallja, hogy azt a kilencvenes évek underground bulikultúrája ihlette: “a tánctéren váltunk nagykorúvá. Azt akartam, hogy ez a zene ezt az energiát tükrözze vissza.”

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Shygirl újra rombol <3

A legnemesebb értelemben. Nemrég voltunk olyan bátrak, hogy a jövő popzenéjének királynőjének neveztük, amiért kaptunk virtuálisan forró sóoldatot meg jéghideg döféseket a kommentszekcióban, de mit tegyünk, ha valaki ennyire fogós slágerekkel érkezik újra és újra? A NUXXE alkotócsalád és a zseniális Sega Bodega kegyeltje ezúttal négy alteregóját mutatja be, akik új EP-jének, az ALIASnak a főszereplői. Az itt hallható zenei alap Segán túl SOPHIE-nak és Kai Whistonnak köszönhető, a hanganyag pedig november 20-án fut be teljes terjedelmében.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

rRoxymore arról, hogyan fejlesztette ki saját zenei nyelvét

Az igazán érdekfeszítő elektronikus zenei történéseket manapság nem a fővonalas technóban és houseban kell keresni, hanem a peremvidékeken. Ennek egyik nem hivatalosan felkent képviselője a francia születésű rRoxymore, aki nem csak megnyilatkozásaiban kendőzetlenül kritikus (például a mostanság dúló retrónosztalgia-régiszinti-mániával, vagy éppen a szcéna gender-sokszínűségének hiányával szemben), de a stúdiójában is minden alkalommal kötetlenül szabadon ereszti magát. Face to Phase című első stúdióalbuma 2019 egyik leginnovatívabbja volt, és hogy miként ül neki a zeneírásnak, arról most anyaoldalunk szerkesztőinek mesélt. Ez itt most nem klip, de attól még itt a helye:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Published November 16, 2020.