Electronic Beats Hungary

7+1 új cipő, amiben büszkén megindulhatsz a tavaszi rave-ekre

Könnyed topogástól a hardcore szeletelésig!

Belevágni az éjszakába úgy, hogy az ember alaposan átgondolja a szettjét: szerencsére ez már ismét nem bűn egy ideje. Igazán felemelő élmény bír lenni, amikor sikerül a már kialakult személyiségünket testen kívül élménnyé is avatni a ruhák által, az egyes darabokat identitásunk meghosszabbított részeivé fogadni, amik ennélfogva akkorát korbácsolhatnak az önbizalmunkon, hogy az érezhető hullámokat vet a táncparketten is. Nem atomtudomány ez: aki jól érzi magát a (plusz) bőrében, az jobban is beleáll a buliba, amitől az egész buli összessége is jobbá válik.

Az öltözék szó szerinti alapja és bástyája pedig mi más lenne, mint a lábbeli, ami így, a melegebb hónapok bekopogásával már egyre inkább sneaker – azaz utcára idomított sportcipő -, mint Doc Martens. Ezek közül választottunk most néhány rave-be illőt. És izgalmasabbakat, mint a berlini technó által ihletett Air Max.

Overkill x Puma ‘Radiant Venom’

Több mint húsz év telt el az 1998-as Puma Cell Venom futócipőcipő világra jövetele óta, a macskás márka pedig tavaly úgy gondolta, leporolja a modellt a jubileum alkalmából – és a kilencvenes éveket felhánytorgató “csúnyacipő” trendnek is hála. A modell szép pörgést mutatott be az elmúlt hónapokban, a legutóbbi remixet pedig a berlini Overkill cipőbolttal közösen csavarták ki, vibráló színekkel. És máris szép lett a ronda.

Atmos x Adidas Yung-1 ‘Barbershop’

Az elmúlt években a kreativitást csúcsra járató Adidas tavalyi Yung sziluettjére mondták már, hogy olyan, mint egy lakosságibb Yeezy, szerintünk szimplán csak az egyi legcsinibb dizájn a chunky shoe (igen, szintén “rondacipő”) famíliából. Ez a tokiói Atmosszal közös színezés a legfrissebb változat, nem is drága, és a derék klubberen is jól áll ebben a kamufodrászatban.

Nike Air Max 97 ‘White/Volt’

Kevés technóbb lépő van a kilencvenhetes Air Maxnél: a felsőrészen vízszintesen végighúzódó, egymásra zizegő, repetitív vonalak azonnal beleégnek a retinákba. Ez az új fekete-fehér-neonsárgazöld iteráció pedig bárhova elmegy az alsóörsi strandtól a londoni Fabricig.

Adidas Originals LXCON x fényrúdszerű fűzőtámogatás

Ezért május közepéig várni kell, de meg fogja érni mindenkinek, aki nem szívesen hagyná el a jó öreg technófeketét, viszont nem is lépdelne a saját verejtékében. Az Adidas Originals LXCON felsőrésze szépen szőtten szellőzik, az pedig, hogy egy zöld világítórúdra emlékeztető csöves megoldás segít a fűzésben, extra szórakoztató elem.

CAT Intruder ‘New White’

A munkaruházati piacról ismert Caterpillar is feltámasztott egy 90-es évekbeli darabot, látván, hogy mások mekkorát nyerészkednek a korábban rondának, ma meg ismét merésznek tekintett cipőkön. A helyzet pedig úgy fest, hogy nagyon is el tudjuk képzelni ezt egy fekete szettel egy vakmerőbb raveren, ráadásul nyilván tartós is, és csillagászati összeget sem kérnek érte.

Reebok Instapump Fury

Negyed század telt el azóta, hogy a Reebok 1994-ben kihozta a tekerőspumpálós modelljét, ami már ránézésre is messze megelőzte a korát. De a múlt most feltámadt, az eredeti, sárgán virító színállásban és a méhkaptárszerű piros berakásokkal a talprészen, és a hozzá készült ünnepi microsite pedig extraspeciál tapsot érdemel.

Nike Air Max2 Light ‘Purple Berry’

Természetesen, nyilván, perszehogy pipásék is feltárcsázták a kilencvenes éveket, és jöttek ki az Air Max2 Light sziluettel, ami az egyik legbarátságosabb és legmegfizethetőbb, ugyanakkor mégis omegamenő designnal bíró tervezés. Az itt látható bíbor változat a legújabb a színállások között, igazán vidáman lehet majd vele cikázni az idei első szabad ég alatti SANTSAT bulin.

+1: Puma Thunder Spectra a italodiszkósoknak

Ehhez magyarázatot már aligha kell fűzni. Cserébe hallgassátok meg hozzá Galactic Jackson kedvenc tizenkettő space italo himnuszát!

Published April 08, 2019.