Electronic Beats Hungary

Üres plázában lopkodott kajákat Billie Eilish

Új videójában, ami a Therefore I Am-hez készült.

A még mindig csak 18 éves énekesnő új dalának már jó ideje megágyazott, és erre a hétvégére meg is érkezett a “nem vagyok a barátod, meg semmi hasonló” refrénnel házaló Therefore I Am, ami egy intelligensen flegma odamondogatás, vagyis hozza a szokásos, szerethető Billie-attitűdöt.

És hozott magával egy klipet is, ami akár akarva, akár akaratlanul, de a koronavírus-helyzetre reagál, hiszen egy olyan helyet mutat meg teljesen kihalt állapotában, ami hagyományosan emberei százainak nyüzsgőpontja a hét minden napján: egy plázát. Mégpedig azt a kaliforniai Glendale Galleriát, ahol tiniéveinek elég jelentős részét eltöltötte. És akkor már óriás stáb helyett is azt választotta, hogy ő maga rendezze a klipet, és az egészet egy iPhone-nal vegyék fel (hmmmm, de ismerős).

A végeredmény pedig, legyen bármennyire low budget, természetesen így is összekalapozott magának egy nap alatt 20 milliós nézettséget. Nem is vártunk mást persze.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

A Telekom Electronic Beats nemzetközi stábja egyébként még áprilisban, éppen a járványgörbe meglódulásakor podcastben kapta mikrofonvégre az elmúlt években a popkultúra szinte mindenhol jelen lévő szereplőjévé vált Billie-t (teltházas stadionkoncertek, öt Grammy, James Bond filmzene, vendégeskedés Jimmy Fallonnál, satöbbi), és ezt még mindig tanulságos visszahallgatni.

Tanulságos, mert Billie minden korábbi popsztár-klisével szögegyenesen szembenálló víziója teljesen különbözik az összes korábbi pályatársáétól (és ez szerencsére a zenéiben is lecsapódik, amik mind egy szálig kiforrott, okos, vállalható, hatásvadászattól mentes dalok). A celebstátusszal járó nyomás nyilvánvaló, cserébe tökéletesen tisztában van magával meg az őt körülvevő világgal. Ahogy mondta is az interjúban:

Világos, hogy állandóan végiggondolom, mit teszek, és az miként befolyásolja a világot és az embereket

Billie rengeteg témában elmélyed a beszélgetés során, legyen az a kapcsolata a szülővárosával, a közösségi médiával, vagy éppen a barátoktól való elszakadás. És itt máris indítható:

Click on the button to load the content from spotify.

Load content

Published November 14, 2020.