Electronic Beats Hungary

Több technót a magyar nappalikba! Mixek nyolc óra utánra is

Illetve: mixek hétvégére.

Gondoltuk, összegereblyézünk néhány órányi okos pumpát, hogy nektek már ne kelljen. Nyessünk is a projekt közepébe Queen Hauffnak a mixével, amit a Berghain babérjaira törő grúz földalatti szuperklubnak, a Bassianinak készített, és bár nem annyira friss (egy hónapos), úgy éreztük, kötelező itt állnia, mert ajánlott mindenkinek meghallgatnia. Alienelektrók felől haladunk a biztos vetkőzés felé a képzeletbeli metálszanuában:

 

Akit az ötvenedik percnél megszólaló, Enya-féle Orinoco Flow varázslatos remixe nem győz meg, azt semmi sem fogja, bár a koppenhágai rapidtechnó színtér királynőjének, Mama Snake-nek az utazásaira mindig érdemes jegyet vásárolni, főleg, mert nem ódzkodik a merész trance-vájbok betűzdelésétől sem.

“Amennyire könyörtelen a mixer mögött, éppen annyira a világ legszerényebb, legkenyérre kenhetőbb (vagy kenyérre legkenhetőbb) embere” – szól a leírás a LÄRM legfrissebb podkesztje alatt, amit a BRVTAL-os AGA2L helyezett el a digitális szupersztrádán. Állítása szerint tőle szokatlanul melodikus itt-ott, de hogy lehet rá vadul tekergetni az élő szövetet a fémvázon, az biztos:

Aki kevésbé a raverek közé dobott gyeplős technóra esküszik, hanem a megfontoltabb építményekre, annak a honi színtér egyik nagyöregjének, Sinkónak a legutóbbi északisarkihoteles-tilosos alakítását rekommendeljük – már csak annak tiszteletére is, hogy ő nagyon régóta nem töltött fel mixet a Soundcloudjára.

A Mocskos Csúnya Kísérleti Techno felkérésére Subotage kapásból három órára húzta fel friss menetelős maratonját, aminek alapját az az elmélet képezi, miszerint “a techno zene a mindenhol jelenlevő, öntudatra ébredt mesterséges intelligencia által kreált, az emberi lényekre írt programkód, amelyet a jövőből sugározva megkezdte azok előkészítését a létezésük teljes digitalizálására, mely folyamat végeredménye saját maga létrejötte.”

+1 kakukktojás, izgalmas kivétel, stílusdezertőr ajánlat: a torontói női producerdivízió iraki születésű tagja E-Saggila, akire ugyanaz a nyolcvanas évekbeli fura-sötét zenékkel házaló Muslimgauze hatott nagyon, mint Vatican Shadowra, szóval a hangvételt ebből már meg lehet tippelni: nem annyira angyali. Indusztriáltechnó által átitatott hangzása ezúttal egy mixben csapódik le, amiben sokkal többféle irányba is elhajlik, amit most nem is vagyunk hajlandóan elszpojlerezni. Mindenkinek, aki bírja a kísérleteket:

Published December 11, 2020.