Electronic Beats Hungary

Nem csak a zene miatt lesz feelgood csúcstalálkozó a fesztiválunk

A körítés is kerek lesz: kortárs tánc, workshop, bomba ételek, vintage boltolás!

Három, a maga eredeti módján karizmatikus nemzetközi fellépővel (Django Django, Priya Ragu, Elderbrook, plusz a hazai pályáról a Hundred Sinsszel) durrannak el a nyomi koronakorszak utáni első nagy felszabadító eseményünk rakétái június 11-én szombaton, de ezt itt már részleteztük, így most valami mást fogunk.

Hiszen, ahogy a Telekom Electronic Beats feszteken lenni szokott, nem állunk meg a zeneművészet határainál, hanem a karámot átugorva behúzunk az eseményre olyan alkotókat is, akik más és más érzékeket paprikáznak fel. Kortárs tánc is a thing, ezzel aligha mondunk újat, ezért kifejezetten örülünk, hogy elfogadta a meghívásunkat a műfaj egyik underground hőse, Szeri Viktor, aki hat másik táncossal olyan kérdéseket boncolgat, mint hogy

“Milyen érzés, amikor nem fogad el a rendszer? Mit teszel, amikor kisebbségben érzed magad? Hogyan próbálsz meg érvényesülni a világban, amikor a saját “normálisnak” hitt életedet a külvilág nem fogadja el?”

Az előadók a fesztiválra érkezők között fel-fel bukkanva táncetűdök formájában vizsgálják a fent említett kérdéseket, szóval bátran számítson mindenki a meglepetésre a gyárkémények tövében.

És ez nem minden, mert (az ebben a Bohemian Betyars klipben is emlékezeteset táncoló) Bitó Katalin is érkezik két szlovén partnerével, Alja Branckal és Julija Pečnikarral.

Ők hárman együtt egy szinte senkit sem elkerülő témát, a fiatalokra nehezedő teljesítménykényszert dolgozzák fel a színpadon a koreográfia nyelvén, ami gyakran sokkal beszédesebb bír lenni, mint a kimondott szó. A Don’t Do, Try előadás az információktól túlcsorduló társadalom kapcsán nem kritizál, hanem a sebezhetőségre helyezi a hangsúlyt.

egyeskealt ketteskealt

Mindezen túl a kézzel készített kreációk megrögzött hívei is kaphatnak szenvedélyükből egy derék adaggal. A Vörös Réka Studio és Szörényi Péter jóvoltából például workshopon nyomathatunk vágyott mintákat táskákra, ingyen.

“Bárki megismerkedhet a szitanyomás rövid történetével, működésével, az előre elkészített mintákkal pedig kísérletezünk. De egyedi mintát is tervezhetsz, és stencillel az is a táskára kerülhet. Ne aggódj, meg tudod csinálni, mindenben segítünk, hogy profi nyomatot vihess haza”

– üzeni a stúdió névadója, aki a nyitóképünkön gyümölcsöt hozó munka közben figyelhető meg.

Érkezik még a Bolond Göncök, ami egy testvérpár alapította instának indult, aztán, mint minden jó dolog, szétfeszítette önnön kereteit, és komolyra fordította magát, ami a kézzel válogatott vintage és secondhand ruhákat, ennek nyomán pedig a fast fashionnel való leszámolási hajlandóságot illeti.

“Fontosnak tartjuk, hogy mindenki találjon nálunk valami különlegességet, ami megragadja a tekintetét, így több stílusban is mozgunk” – mondta nekünk Dorina, hozzátéve, hogy már saját gyártású ruháik is vannak. Nyilván hozzák ezeket is.

Ők a lányokra céloznak, a Block Stock Vintage viszont a másik oldalra, ezért úgy döntöttünk, jöjjenek ők is, hogy meglegyen az egyensúlykvóta. A kézműves kreációk frontján árulni fog a LUNAR Studio, illetve rá lehet fordulni Blanka Bocso ékszerekre is.

Kitelepül még a tajvani finomságokat szemléző 101BISTRO,a sokak kedvenceként jegyzett Circo Pizza és a Popsi jégkrémes standja, és persze dőlni fog a kézműves sör a Mad Scientist és a Horizont jóvoltából, szóval semmilyen akadály nem emelkedik a magasba, hogy a legsokoldalúbb nyárnyitót éljük át június 11-én.

Aki pedig arra kíváncsi, kik viszik majd messzire zenéjükkel Magyarország jóhírét 2030-ban, az ne hagyja ki a bemelegítő bulit egy nappal korábban:

Published June 03, 2022.