Electronic Beats Hungary

Június 11-én forró nyárnyitót követünk el veletek, és ezekkel a fellépőkkel

Ígérjük, rövidek leszünk az intróval, de ezt el kell mondanunk. Szóval a Telekom Electronic Beats Fesztiválokat mindig olyan eseményeknek terveztük, amik maradandó élményeket okoznak a szabadszellemű zenék követőiben, de talán azzal sem árulunk el államtitkot, hogy ezeknek az eventeknek az összerántásában mi is kicsattanó örömünket leljük. Nem sok helyen történik meg a világban, hogy szélesre tárul egy szupernagyvállalati corporate zseb, csak azért, hogy nem mindennapi zenészek állhassanak színpadra, párezer ember pedig baráti áron (sőt, akár ingyen, ahogyan most is) nézhesse meg őket.

Majdnem három év után újra eljött az idő, és mielőtt bármi egyebet mondanánk: FACEBOOK-ESEMÉNY ITT!

Június 11-ére tehát nem érdemes más programot csinálni, mert Kőbánya egyik látványos ipari szegletében (bővebben erről egy kövi cikkben) jövünk össze megint, legpesszimistább számításaink szerint is jó sokan, hogy az alábbi, a korukat valamilyen szempontból beelőző nemzetközi fellépőkre lépdeljünk egyszerre:

Ez a

Django Django

videója laza tíz évvel ezelőttről, és Mark Zuckerberg még csak most jön a metaverzumkodásával? Oh please.

Mindenesetre velük kapaszkodunk majd fel az este csúcspontjára. A prérigitárokat szintikkel szexualizáló londoni négyes nem most kezdte a szakmát, de az a szitu, hogy máig képtelenek unalmassá válni. Az alábbi, már nem olyan régi klipjükben látható gördeszkázó, körömvágó, fehér ruhákat a piros zoknival összemosó ördögöt a koncertszerződésük szerint nem hozzák magukkal, de problémázásra ok nincs, a hangulatok üstjei így is bugyogni fognak 🔥🔥🔥

A Coca-Coláról valaha írt legstabilabb dal megvan, ami első alkalommal is beleeszi magát az ember fejébe? Legyen meg. Ezt pedig

Elderbrook

írta, aki mindössze 2015-ben lépett az elektronikuspopzenei karrierívre, de két évvel később már Grammyre jelölték. Hangszereken játszani maga tanult meg, azt meg egyébként sem lehet oktatni valakinek, hogyan pörgessen ki magából ujj köré csavaró, érzékeny dalokat, miközben a coolfaktor sem marad az ajtón kívül – Elderbrook kreatív nagysága magától értetődő, úgyhogy jár neki a magenta reflektor.

Aki a BBC Sound of listájára felkerül, az előtt komoly jövő áll, hiszen zenekritikusok és más jeles iparági szereplők jelölik meg, mint olyan tehetség, aki figyelni kell. Stormzytól Adele-ig, Sam Smith-től Pinkpantheress-ig eddig mindig bejött a jóslat, és

Priya Ragu

esetében is ezzel érdemes számolni. A svájci-tamil származású énekesnő bársonyos R&B-jével, vibráló elektronikájával és tökös hozzáállásával érkezik, ha rajta múlik, lesz tánc:

És az este magyar felvezetőjéről, a

Hundred Sins

nevű fiatal producerről kell valamit mondanunk? Sokat mondjuk nem tudnánk, mert rejtély övezi, a fejét pedig rendszerint egy kötött maszk, de olyanokkal dolgozott már együtt, mint Szelektor válogatásunk zsűritagjai, Beton Hofi és Solére, illetve Azahriah, az Ibbigang vagy AKC Misi. Csillogó évek állnak előtte is, de előtte még feláll a Főzdepark deszkáira is:

Mégegyszer az eseményke, mert az ismétlés jó édesanya.

Kövess minket erre, arra:

Published May 15, 2022.