Electronic Beats Hungary

“Amikor megtudtam, hogy a zeném nyert, kiálltam a zuhogó esőbe bőrig ázni”

Július 31-es balatonközeli bulinkra is keresünk egy fiatal zenészt, aki zenélne. Te vagy az? Jelentkezz!

Szóval július utolsó napján az Electronic Beats hazai különítménye is visszatér kedvenc hobbijához: végre bulit csinálunk, a mágikus Káli-medence még varázslatosabb salföldi homokbányatavainál, lekísérve a Napot a horizont mögé, és még a ropogós klubzenék két lábon járó pozitív töltete, a szuperkedves Palms Trax is velünk tart.

Lesznek hazai dj-k is persze, de arra gondoltunk, milyen jó is lenne, ha bejáratott neveken túl egy helyi születésű, balatonfelvidéki alkotó is megmutathatná a skilljeit – szeretnénk felkutatni azt a valakit (részletek itt!), aki egy élő fellépéssel vagy lemezlovas szettel nyitná a karanténmentes, szabad nyarat ünneplő matinét. Döntésünk miértje nem is lehetne egyértelműbb: amikor tavaly pályázatot írtunk ki erre a háromlemezes válogatásunkra, még mi is lefagytunk (vagy felremegtünk), mekkora tehetségburjánzás zajlik az országban, és tudtuk, hogy ezt az akciótervet folytatni kell.

És azt is örömteli látni-hallani, hogy az albumra végül felkerült fiatal zenészek hogyan tekintenek vissza erre a kreatív erőpróbára.

“Rengeteg dolog zajlott le bennem a tavalyi pályázat óta, és érdekes, hogy pont most elevenítjük fel ezeket, mert ismét egy nagyon kreatív periódust élek át. A bizalom és az azzal járó löket azóta is hajt előre a megkezdett úton”

– mondta megkeresésünkre Franciskadalma, aki akkor MagentaKraft különdíjként egy dobgéppel is gazdagodott, és már közreműködni is felkérték egy másik zenébe:

A Mount Kimbie-féle nyomvonalon járó Ben Leavez (aki a nyitóképünkön is látható, amint az otthoni sufnistúdiójában koncentrál) is örömmel idézte fel nekünk a pályázattal járó érzéseit:

“Mindig szükségem van valami célra vagy határidőre a kreatív munkához. A tavalyi Electronic Beats pályázat erős motivációt adott alkotásra a nehéz időkben. Elég sok szomorú zenét csináltam akkoriban, de éreztem, hogy szükség van egy pozitívabb hangvételű zenei megnyilvánulásra, hiszen ezzel az energiával ritkán találkoztam akkoriban. Így született meg a Popping kategóriában megjelent Sunflower. Emlékszem, amikor megtudtam, hogy a zeném nyert a pályázaton, kiálltam a zuhogó esőbe bőrig ázni, tele lettem adrenalinnal. Meglepődtem, hogy mennyire jó trekkek születtek.”

“A válogatáslemez óta beválogattak a Hangfoglaló programba, és egyre több zenei lehetőség és fellépés kopog az ajtómon, amiért hálás vagyok. Különösen jó érzés volt az album release bulin pacsizni az emberekkel. Ez egy jó időben elhelyezett ugródeszka volt.”

Bence újabb, továbbra is érzékeny szálakat pendítő, álomszerű zenéiről azóta mi is írtunk már, és most ide is rakjuk még egyszer az egyiket:

A lemezre Luvtoshima néven dekonstruált klubzenével induló, de amúgy ezer másik néven zenéket író, Pécsről érkezett Issiaga Camara is motiváltan rugaszkodott neki tavaly a TEB pályázatnak. “Tudtam, hogy sokan fognak jelentkezni rá, nem is állhattam volna hozzá másképp. A karanténban volt időm nagyon sok zenét hallgatni, amikből ihletet is tudtam meríteni a leadott művembe, illetve a George Floyd-incidensre is szerettem volna reagálni (a válogatásra felkerült szám címe: Breath – a szerk). Összességében nagyon élveztem, és örülök, hogy másnak is tetszett a művem.”

“A tavaly márciusi karantén időszakot sikerült elég produktívan átvészelnem, úgyhogy nagyon felvillanyozódtam, amikor megláttam a TEB felhívását. Az, hogy a Fïne című dalom felkerült a Popping válogatáslemezre, egy szuper visszajelzés volt, hogy jó úton haladok, plusz

egy rakás motivációt adott ahhoz, hogy továbbra is a saját kezemben tartsam a dalszerzés minden szegmensét, hiszen egészen addig másokkal együtt születtek a zenéim”

– mondta nekünk BÖBE is, aki azóta szintén fellépést zenére halmoz és vice versa, amit ugyancsak örömmel szemlélünk, már a távolból.

Ha Veszprém, Zala, Fejér, Somogy vagy Vas megyei lakóhellyel rendelkezel, és szeretnéd megmutatni magad az univerzumnak, de legalábbis a Salföldre érkező partizóknak, jelentkezz egy felvett saját műsorral mielőbb 💓

Részletek az eseményben.

Találkozunk a naplementében!

Published July 18, 2021.