Electronic Beats Hungary

Fullképernyőre: itt a Mïus teljes tavaszi, fényművészettel is megtolt koncertje

Éspedig egyenesen a budafoki Art Quarter Budapest épületéből, ami egyébként is alkotói műhelyek tucatjait fogadja magába az év minden napján. Álmos Gergő Mïus-projektje a gondosan rétegzett, érzelmekből kirügyező analóg hangokról szól, egyfajta wholesome befogadói élményre utazva – amihez egy ideje már a lengyel énekes, Raf Skowroński is hozzájárul.

Ketten együtt írták meg a legutóbbi albumot, a How To-t, ami sokkal felszabadultabb és egyben kompaktabb lett lett, mint az elődje (még a DJ Mag is 9/10-re értékelte), ezt adták elő idén áprilisban.

Erről korábban egy animációs klipet is mutattunk, amit a projekt állandó VJ-je, Sztojánovits Andrea, vagyis az Attaray Visual készített, és persze képtelenség volt, hogy kimaradjon ebből a live-ból is, hiszen lassan évek óta a Mïus szerves, fényészeti kiegészítője. Az AQB letisztult, geometrikus terei ráadásul klasszul rezonáltak a helyszínen élőben megvalósított vizuállal (amit a koncerttel együtt Naked Waves-re kereszteltek), ami játékosságával már az első percben kapcsolatot teremtett a számok és a szemet elkápráztató fényáradat között. De ezt most már tekintsétek is meg,

érdemes este, még inkább éjszaka, a lehető legmagasabb minőségben, nagyképernyőn, szünetmentesen:

A Mïus legközelebb egy nagyobb szabású estén, saját tizedik születésnapi buliján, november 26-án a Trafóban viszi színpadra a Naked Waves projektnek egy továbbgondolt változatát. A nagykoncerten a zenekar teljes diszkográfiájából felcsendülnek majd számok, ráadásul nem akármilyen vendégcsapat társaságában: a Mïus-jubileumon Jónás Vera, Hegyi Dóri, Raf Skowroński és Horányi Juli egészítik ki majd a zenekart a mikrofonok mögött.

Esemény errefelé.

Még több szuper hazai? Irány a playlistünk 👇

Bekövetések mindenfelé:

Published September 13, 2022.