Electronic Beats Hungary

Meghallotta a technót, és elkezdett tőle burjánzani az agresszív moha

Aggodalomra semmi ok, ez egyelőre csak Dax J új videójában történik meg, a narratíva pedig nagyon szépen belesimul az elmúlt bő egy évünk szürreális forgatókönyvébe, amikor az otthonunkból való kitörésre jobbára csak képzeletben nyílt alkalmunk.

Mindez azt hozta magával, hogy egy csomó alkotó a sima dj-streameken túlmenően virtuális világokba, alternatív jelenekbe katapultált minket, gondoljunk csak a Fortnite játékuniverzumában szervezett koncertekre vagy erre a tokiói eseményre DJ Nobu, Kerri Chandler és Honey Dijon vezényletével. Ugyan a világ végre elkezdett kinyílni, itthon pedig már gyönyörűen zajlik a tánc zárt ajtók mögött éppúgy, mint messzi mezőkön, azért ezek a párhuzamos dimenziók úgy tűnik, most már örökre velünk maradnak.

A feszes technó-szettjeiről híres Dax J klipjében ráadásul összekeveredik a valódi és a digitális, olyan kérdéseket pattintva a látóterünkbe, hogy vajon mennyire képes kezelni a tartalmakat fogyasztó ember a rá irányuló manipulációs technikák soha nem látott erejét és egyre nehezebb leleplezhetőségét.

A treki egyébként a producer soron következő harmadik stúdiólemezéről, a tíz számos Utopian Surrealismről ugrott le, amit a járvány közepette írt, Yuval Noah Harari Sapiens című könyve inspirálta, és a nyár folyamán érkezik valamikor – de itt már hallgathatók róla az első darabok.

Published June 14, 2021.