Electronic Beats Hungary

Magyar háztartásba magyar mixet! DJ Reload, Gingershot, BRSZ és mások friss keverékei

A nyolcadik kerületi Moodymann, a mindig odarakó groovegengszter, a belpesti utcák bölcse, a nevét a drum & bass szcénából származtató DJ Reload játszott egyet a Toldis KATTT-on, most pedig megajándékozza vele a minderről lemaradt világot. Pozitív pulzálások, színes spektrum, másfél óra:

Szegedi Fanni, ha épp nem a hazai technokultúráról ír tanulmányt, akkor Gingershot néven a keverő mögé áll, és például ilyen utazásokra visz, mint amit ezen a KamaRave-esek közelmúltbeli kőbányai eseményén. A szett izgalma, hogy bár különféle zsubzsánereket, hangulatokat, jellegeket érintünk a technón belül, valahogy mindvégig végigvonul rajta egyfajta (underground? ☻) mélység, önazonosnak tűnő és koherens keretet növesztve a mix köré.

Semmi esetre sem szeretnénk elhallgatni azt a fantasztikus tényt, hogy a tekno (nem összekeverendő a technóval: ez a szubkultúra a szabadtéri, belépőmentes, szabályok nélküli illegális rave-ekben gyökerezik, magán visel egy erőteljes punk-nomád attitűdöt, és zeneileg gyorsabb, keményebb, torzabb, beleszarósabb, odabaszósabb, szóval sokkal magasabb tűréshatárt igényel) nem csak külföldön, de itthon is virágzik, a Hard and Fast brigád pedig boldogan viszi a zászlót. BRSZ mixe pedig igazi emblematikus menetelés ezekben a zenékben:

Bxrnadetth ismét aktivizálta magát egy podcastre, a Műhely után most a madridi FERNWEH felkérésének eleget téve. Szuper groovy tételek sorakoznak, proper warmup a hétvége megnyitásához:

A Temporary Nites-főkolompos Noirnite talán sosem evezett ennyire fanki vizekre. És milyen jól tette:

Subotage, a közismerten fiatal budapesti lemezlovas, az NVC társalapítója azt írja, hogy a feljebb már emlegetett tizedik kerületi Kamarave bulija ihlette az alábbi mixét, főleg, mert a kedvenc gigje volt az elmúlt időkben. Az alábbi szesszió egyfajta reprodukciója annak a szettnek, amit ott az alagútban játszott, és sok különböző műfajt ölel fel, dark trance-től a mental teknón át a psytech-ig.

(Nyitókép: Midjourney AI)
TOVÁBBI HÍREINKBŐL:

FOLLOW 4 FOLLOW 4 FOLLOW:

Published February 16, 2024.