Electronic Beats Hungary

Magyar csapadékhoz magyar technót! Føurk, Mankind, Bxrnadetth és Formal Method friss mixei

Ha nyomaszt a szürke égboltozat, szedd szét egy kis repetitív könnyűzenei műsorral – szól a nem létező mondás. Ajánlunk is néhányat.

A The Kids Want Techno Facebook-csoport felkérésére rakott össze Føurk Márk egy proper kis szeletelést, telis-tele feszes anyaggal. Emberünk joggal megy nagyot mostanában, ahogy az alábbi mix alatt is olvasható, az elmúlt hónapokban két külföldi lemezkiadó is igent mondott a szerzeményeire, november közepe táján például a portugál Trau-ma fog közzétenni egy válogatásalbumot, amin helyet kapott, hamarosan pedig a Concepto Hipnotico is egy saját önálló EP-t fog kidobni az ő nevével.

Ha valaki a techno mélyebb birodalmaiba szállna alá, de amúgy még jóval a dubtechno megálló előtt, annak Mankind legújabb lovaglását ajánljuk, amit a barcelonai Communion krúnak tett össze: jó kis levegős-fojtott daloktól a gördülékeny újtörzsies tételekig haladunk.

Természetesen nem szeretnénk parlagon hagyni a nincs szarozás-tábort sem, ezért nekik itt van a meglehetősen ígéretes Bxrnadetth műhelyes szessziója, aki csalókán lentről indul, de aztán elég hamar ránk rúgja a vaskaput.

Végül levezetésképp itt van a nemrég 15. évét betöltött hazai Audioexit technokiadó feje, Formal Method videókísérettel kirakott mixe, ami a technóba mostanában nagyon szépen begyűrűző, rá már gyerekkora óta hatást gyakorló EBM (electronic body music) műfaja előtt hajt fejet. Korrekt nevek sorakoznak egymás után: Phase Fatale, Thomas P. Heckmann, Schwefelgelb, Kontravoid, Cardopusher – egyenesen a vinyles polcáról:

Ha van kedvenc aktuális mixed ilyen napfénymentes időkre, írd meg nekünk egész nyugodtan a vonatkozó Facebook-poszt alatt!

Published November 03, 2023.