Electronic Beats Hungary

Leáldozhat a végtelen bulik napja Ibizán

Hát még ezt is tönkrevágja az az aljas klímaváltozás? Nagyon úgy néz ki. Bár sokan nyilván vitatkoznának ezzel, mondván, Ibizán már nincs mit jobban tönkretenni, az afterparti intézményét is megteremtő “fehér szigetet” a nyolcvanas évek végén átjáró, MDMA-tüzelte és hippi ethoszból táplálkozó acid house forradalom már nyomokban sem létezik, és inkább csak a mindent korlátlanul összefogyasztó, a zenére már különösebben nem figyelő bulihordák lelakott terepe lett belőle, egy nagyobbacska Siófok.

Mindenesetre hamarosan már az övék sem lehet, tudósok szerint ugyanis a partszakasz – ahol a legtöbb szórakozóhely megtalálható – 2100 környékére, tehát alig egy emberélet leforgása alatt teljesen eltűnhet.

A Frontiers Science News beszámolója szerint kutatók a tenger állapotának, a tengerszint emelkedésének és a helyi földrajznak az összetett matematikai modellezésével arra jutottak, hogy a Baleár-szigetek jelenlegi homokos strandjainak 56-65 százalékának végleg búcsút inthetünk. Az éghajlatváltozás hatására a tengerszint várhatóan nem emelkedik mindenhol a Földön ugyanolyan mértékben, viszont e szigetek körül a felmelegedés forgatókönyvétől függően 50 és 67 centiméter között biztosan fog emelkedni.

Hogy mit tehetne az elektronikus zenei közösségi a bolygó leamortizálása ellenében, arról többek között itt írtunk:

Published January 11, 2022.