Electronic Beats Hungary

Jövőre visszatérhet a Love Parade

Már 144 millió forintnak megfelelő összegű eurót gyűjtöttek össze az eseményre, aminek a szervezésébe a Rave The Planet vágott bele, és a tervek szerint 2022 július kilencedikén teríti be ismét Berlin utcáit.

Igazából már idén megtörtént volna a Technóörömünnep Nagy Feltámasztása, de a korona közbeszólt, a szervezők viszont nagyon magabiztosan állítják, hogy a jövő évi dátumot bebiztosították a releváns hatóságokkal. Mi drukkolunk, hogy ehhez mérten csakis releváns arcok menjenek majd a felvonulásra! A parádé folytatása kapcsán eddig olyanok jelezték támogatásukat, mint Oliver Huntemann, Felix Kröcher, Christian Smith, Bebetta, Gabriel Ananda vagy Mathew Jonson, és persze a Love Parade-alapító Dr Motte sem marad ki az egyenletből – mint társrendező.

A szervezők szerint az egy család vagyunk ethosza köré szerveződik majd a(z állítólag a 21. század szellemére optimalizált) gigabuli, mozgalmuk célja pedig az, hogy “megvédje, népszerűsítse és fejlessze az elektronikus tánczene kultúráját annak minden formájában, sőt, továbbfejlessze.” De a Rave The Planet nagyobb ívű terveket is szövöget:

szeretnék, ha az elektronikus zene UNESCO kulturális örökségi rangra emelkedne.

Az először a magyar rendszerváltás évében megszervezett Love Parade későbbi csúcsán egyébként 1,6 millió ember vett részt Berlinben, hogy menetelve táncoljon. 2010-ben sajnálatos tragédia vetett véget a hagyománynak, amikor Duisburgban egy szűk alagútban kialakult tömegpánik folytán 21-en fulladtak meg, és további félezren szereztek kisebb vagy nagyobb sérüléseket – azóta nem merték teljes erejében újraindítani a parádét. Ezen változtathat most 2022.

Published January 17, 2021.