Electronic Beats Hungary

Magyar fotós analóg képein a Love Parade 2018-as utódja

A világ legnagyobb streepartijának, a Love Parade-nek a sikertörténetét valószínűleg mindenki ismeri: a berlini fal leomlásának évében tartották az elsőt, mindössze egy 150 fős baráti társaság részvételével, a kilencvenes évek végére pedig már egymillióan is többen vonultak ki a hatalmas Tiergarten parkba a világ minden pontjából, hogy kamionokról zúgó technóra meneteljenek táncolva, vagy táncoljanak menetelve. 2010-ben aztán egy szörnyű tragédia miatt – huszonegyen meghaltak és félezren megsebesültek, miután beszorultak a felvonulás (először lezárt) területén egy alagútba – döntés született, hogy a parádét nem tartják meg többször.

Néhány éve viszont Zug der Liebe néven elevenedett meg a hagyomány, noha az új szervezők elzárkóztak attól, amikor a Német Hírügynökség “új Love Parade-ként” nevezte a kezdeményezést.

Idén az alapítók már 50 ezresre tippelték a megjelentek létszámát, Szemerey Bence, a budapesti éjszaka (és nappal) ismert fotósa pedig ott volt egy analóg géppel, hogy az őrült veretés helyett egy jóval melankolikusabb oldalát mutassa meg a bulinak – ami egyébként különféle társadalmi ügyekkel foglalkozó intézeteket és nonprofit szervezeteket támogat.

Tíz-tizenöt kamion, enyhén szemerkélő eső, de mégis kegyetlenül nagy, fullba toló tömeg

– így írta le röviden a tapasztaltakat, hozzátéve, hogy zeneileg elsősorban minimál, klasszik technó, és tempóilag még ennél is elvetemültebb zakatolás fonta körbe a vidám délutánt a szürke időjárás ellenére is.

 

Bencét itt lehet követni az Instagramon.

Published October 30, 2018.