Electronic Beats Hungary

A Flanger Kids az ország elhagyásának dilemmáját énekli meg, és egy videó is készült hozzá

A haladó zenei szellemiségű itthoni alkotókat felkutató első válogatásunkon (a második idén jelent meg) egy szupercatchy popdallal szereplő electropopos lányduó, a Flanger Kids új zenével jelentkezett, ami az október végén megjelenő három számos EP-jük előfutára.

És szerencsé(nk)re továbbra sem térnek le arról az ösvényről, amiről amolyan ismeretlen ismerősökként integetnek nekünk szellős, barátságos, a rögvalóságból kitépő, kicsit indie, kicsit jazzy dalaikkal – bár ezúttal már egy komolyabb téma bújik meg a sávok között. Amiről a duó énekesnője, Szczuka Panka így mesél:

“A Start Over témáját egy tavaszi berlini utazás indította el bennem. Életemben először gondolkodtam el azon komolyabban, hogy mi történne, ha nem Magyarországon élnék, mit kapnék ettől és mi lenne az, amit itt kellene hagynom, ha elmegyek. Ezt a nehéz dilemmát próbáltam meg körüljárni a dalszövegben, ami rajtam kívül, azt hiszem, sok más fiatalt is foglalkoztat mostanában.”

A szám alapjaihoz ráadásul a Buchla Music Easel szinetizátorát izzították be a lányok, Gyarmati Fanny szerint ez “már önmagában úgy szól, mintha nem evilági lenne.”

A dalhoz (amely már a Bandcampen is elérhető) készült videó Regős Ábel elképzelését és türelmét dicséri: 1500 fényképet készített Ficsór Zsolt fotóssal együtt, majd egy régebbi fekete-fehér nyomtatóval kinyomtatta azokat, végül rájuk festett és visszafotózta őket, ezzel húzva végig egy nosztalgikus vibeot a dalon.

Október 23-án pedig Nilüfer Yanya oldalán lesznek láthatóak a Magyar Zene Házában!

MÉG TÖBB KEDVES HAZAI:

Felületeink szocializálódásokhoz:

Published October 05, 2022.