Electronic Beats Hungary

Egész közelről leshetünk be Richie Hawtin boszorkánykonyhájába

Szép is az, amikor a kedvencünk száz méterről, a színpadról küld meg minket a mellszőrzetünket is felpaprikázó longitudinális hullámokkal, de ennél is szebb, amikor testközelből nézhetjük meg magát a FORRÁST.

Szerencsére Richie Hawtin sosem volt az az ember, aki kitessékelt egy kamerát a közeléből, így ebben friss videóban azt tekinthetjük meg, hogyan találja meg a közös halmazt egyik hobbijával, a zeneírással-stúdiózással, és a másik hobbijával, tehát a dj-zéssel.

Az alábbiakban kiderül, hogy egyáltalán nem összeegyeztethetetlen tevékenységekről beszélünk – a még alábbiakban pedig magyarázatra is szorít minket!

Szóval imígy a performansz, amiről megkérdeztük most megjelent, bombasz hazai tehetségeket szemléző új, ingyenes válogatáslemezünk egyik zsűritagját, a beérkezett kísérleti dalok elbírálásában segédkező, gépekkel nagyon közeli viszonyt ápoló Iamyankot, hogy igazából mit látunk itt, és ez miért olyan szép dolog.

“Évről-évre közeledünk ahhoz a megközelítéshez, ami az elektronikus zene születésekor volt jellemző: megcsinálod magadnak a saját eszközeidet azokkal a funkciókkal, amik pont neked, pont úgy jók. Hawtin folyamatosan ebben van és most a Bitwiggel és a vezérlőkre írt custom scriptekkel gyönyörűen szemlélteti, hogy milyen lehetőségek vannak jelenleg a személyreszabhatóságra. Én nagyon üdvözlöm a gondolatot, hogy a gépek alkalmazkodjanak a művészhez, és ne fordítva”

– mondta az ImPro Schoolban is oktató multiinstrumentalista producer. És akkor már csak annyi van hátra, hogy Richie Hawtinnak a mikrofont is átadjuk, hogy még jobban részletekbe menjen a szakmázni még ennél is mélyebben kívánók kedvéért.

Mondjad, kérlek:

Köszönjük!

Ez pedig a válogatásunk, pop-, klub- és experimentális zenei kategóriákban, a jövő magyar tehetségeivel:

Szociális közösségi munka:

Published June 21, 2022.