Electronic Beats Hungary

Vörös riasztáshoz fényvédő house: nálunk debütál a magyar Chaos Chips

Biztosak vagyunk benne, hogy egy tudományos érvényű placebo kontrollos duplavakteszt is azt mutatná ki a Chaos Chips duó bemutatkozásáról, hogy jobb időben nem is jöhetett volna ki, mint ebben a jó időben. Vagyis ebben a 35 fokos túl jóban.

A két jóembert különféle formációkból már ismerhette eddig is a hazai underground és mainstream határállama: Fejes Sanyi Mr. Mstrs néven dj-zik és zenéket hegeszt, olykor gombokat nyomkod a true school grúvokkal házaló FIXI4 zenekarban, a tizenkét évnyi klasszikus zenélés felől az underground hiphop felé orientálódó, majd a londoni elektronikus szcénából is testközelből inspirálódó (hiszen ott tanult, ráadásul zenélést!) WaTa pedig fű alatt elég régóta az egyik legkaytranadább zenegyáros itthon. Ja, és ketten együtt már megvillantak egy pehelykönnyű bólogatóssal a tavalyi Telekom Electronic Beats válogatásunkon is.

Ők annyira egymásra találtak, hogy ma már közösen írnak film- és reklámzenéket, amikor pedig nem, akkor meg olyan zenéket írnak, amik a kedvükre vannak, ez főleg a lekerekített, funkkal is felütött house, ami a legideálisabb nyári pancsolások mellé. És itt is van háromszámos debüt EP-jük, nálunk hallgatható először:

Igen, jár a hangszóró a szemfüleseknek, az ott egy stabil Slow Village-remix harmadikként! A Dog Days név pedig onnan van, hogy angolban ezt a kifejezést a legperzselőbb napokra szokták mondani, amit pedig az ókori görögöktől kölcsönöztek – Szíriusz, Orion egyik kutyája csillagkép alakjában a nyári égbolton szokott feltűnni, ezért a forróságot, azzal együtt meg a kutyákat elég hamar a hőséggel hozták párhuzamba. Egyébként a Szíriusz másik neve Canicula, amit meg aligha kell magyaráznunk!

És akkor mehet is repeaten, tisztelegni a fiúk előtt ezen a Facebook-oldalon lehet, augusztus másodikán pedig élőben a Pontoonon!

Kövess minket itt is, ott is 👇

Published July 29, 2021.