Electronic Beats Hungary

A legkedvesebb hazai album Balatonhoz krúzoláshoz: Paperdeer – Pastel Days

“Egy nyári emlékgyűjtemény, amit mindenki magáénak érezhet” – fogalmaztunk épp egy hónapja a Paperdeer videójáról, aminek a folytatása most egy komplett album, ami ugyanezeket az endorfintermelő, nosztalgiaittas húrokat pedzegeti tovább az elektronikus popzene napfényesebb oldalán.

Az album – a Morning Swell klipjéhez hasonlóan – részben olyan, mint a két tag, Norbi és Benji közös emlékgyűjteménye, ahol a gimnáziumban született barátság bulijai mellett megbújnak a közös utazások emlékei és a saját sikereik is. “Mindig is tetszett, amikor több zene egymás után hallgatva valamiféle irányba halad. Ezt az albumot is így szerettük volna megcsinálni, pár korábbi zenénk mellé készítettünk még sok újat, amiket átvezetőkkel és átkeverésekkel próbáltunk hangulatilag lineárissá tenni.

A koncepció a múlt és a jövő köré épül, a közös emlékektől a spekulálások felé tart.

Az Us és a Gazsiafter például a közös bandázások, korai bulizások, blahás dürümözések hangulatát igyekeznek lefesteni, a Halldór már az én akkortájt induló snowboardos múltamat, míg a Youth a Benji álmodozásait idézik. A March 1 egy közös esti sörözés egy Balaton melletti mezőn, a Morning Swell a tenger és a szabadság érzése. A zenék az album közepétől fokozatosan egyre inkább a jövőt fürkészik, a viszonylag előre látható közeljövőtől a későbbi találgatásokkal járó érzésekig” – írták a fiúk.

A dalokban számos vendégzenész is közreműködött. Énekel az albumon BÖBE, aki a Belau énekesnője is (a formációban egyébként Benji is zenél), Pettenkoffer Zsófi, a HERSELF énekesnője, Le Boum, aki korábban a Paper Planes c. dalukban is vokálozott és Vadász Viktória, Szurgyi Gergely gitárművész pedig a Regularityban gitározik. Több külföldi előadó is szerepel az albumon, például egy dán-japán folk énekes, a holland Alumna és az ausztrál Steve Tyssen is, akit Soundcloudon keresztül ismertek meg. A dalszövegeket Szabó Márton István költővel közösen írták.

Itt pedig nincs más teendőnk, mint a beágyazás. Van YouTube és van Spoti is, szolgáljátok ki magatokat bátran 👇 Egyébként mi már teszteltük, tényleg sokat lazít az M7-es dugóstresszen:

Published July 16, 2021.