Electronic Beats Hungary

Arca új videójában valódi elektromos kisülések torzítják el az arckifejezését

A kísérleti elektronikus popzenék androgün venezuelai királynőjét eddig sem kellett félteni, ha arról volt szó, hogy sokkoló videoklipekkel kell a közönség színe elé járulni.

Legújabb vizuális anyaga Incendio című számához készült, és tulajdonképpen nem is official music video, hanem egy élőben felvett részlete a koncertnek, amit a New York-i Park Avenue Armory-ban adott. A videóban a japán művész, Daito Manabe által alkotott egyedi technológia gyakorlati alkalmazását láthatjuk, aminek lényege, hogy az Arca arcára erősített myoelektromos érzékelők segítségével időnként erőszakosan lehet irányítani-alakítani-torzítani az arckifejezését.

Aki e fenti információnak hiányában nézi meg a lenti videót, az azt is gondolhatná, hogy digitális utómunkát lát, pedig nem – hanem apró izomsokkok sorozatát. Arca ráadásul még ennek ellenére (ezzel együtt?) is képes elképesztő előadást nyújtani:

A szántszándékos technológiai korlátok ellenére az énekesnő láthatóan erőteljes előadást nyújt, boldogan élvezve a ritmikus kisülések okozta örömöt és fájdalmat. Ha valami szó szerint zsigeri, akkor ez tényleg az. Arca egyébként idén már kijött egy videóval, amivel “a társadalom kivetettjeit” szólította meg.

UPDATELNÉD A SPOTI PLAYLISTJEIDET?
LOPJ TŐLÜNK BÁTRAN.

Published October 26, 2023.