Electronic Beats Hungary

Arca új videója a társadalom kivetettjeinek szól 👽

“A csodabogaraknak, a kitaszítottaknak, a kisemmizetteknek, a különcöknek, a migránsoknak, az elkerülteknek, a kigúnyoltaknak, a kigúnyoltaknak, a meg nem értetteknek, a másoknak” – így rajzolja körbe a popzene és a kísérleti elektronika között húzódó vékony kötélen évek óta táncot járó venezuelai androgün királynő, Arca, hogy kiknek szól a Ritual című száma.

Ami kijött már tavaly, de most érkezett meg hozzá a klip:

Az Albert Moya rendezte videóban Arca egyébként az idei párizsi fashion weeken bemutatott outfitjét idézi meg, illetve gondolja tovább, amit a Mugler show-ján viselt a kifutón (majd ellopott egy luxustáskát mindeközben).

Ami pedig magát a zenét, a Ritual címűt illeti, az bónusz trekkje volt Arca tavaly télen kijött válogatásának, aminek számait a saját rajongói szavazhatták meg Discordon. A magát nembinárisként identifikáló producer-énekesnő ugyanis 2020 és 2021 között összerakta az öt (!!!) albumot eredményező Kick-lemezsorozatot, karrierjének legnagyobb ívű vállalását, ami egyben bátor tettnek is értelmezhető a szanaszét aprózódó zenestreaming-univerzumban és kegyetlen multitasking-korban. Így jött létre végül egy – időben, nem tartalomban – könnyebben fogyasztható 21 trekkes válogatás az öt projekt legjobb pillanataiból, rajta ezzel a plusz trekkel.

Itt hallgatható meg a teljes válogatás:

Itt pedig folyamatosan szemlézzük a legjobb nemzetközi elektronikus zenéket, csekk-csekk.

Published April 26, 2023.