Electronic Beats Hungary

Arca új videója a társadalom kivetettjeinek szól 👽

“A csodabogaraknak, a kitaszítottaknak, a kisemmizetteknek, a különcöknek, a migránsoknak, az elkerülteknek, a kigúnyoltaknak, a kigúnyoltaknak, a meg nem értetteknek, a másoknak” – így rajzolja körbe a popzene és a kísérleti elektronika között húzódó vékony kötélen évek óta táncot járó venezuelai androgün királynő, Arca, hogy kiknek szól a Ritual című száma.

Ami kijött már tavaly, de most érkezett meg hozzá a klip:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Az Albert Moya rendezte videóban Arca egyébként az idei párizsi fashion weeken bemutatott outfitjét idézi meg, illetve gondolja tovább, amit a Mugler show-ján viselt a kifutón (majd ellopott egy luxustáskát mindeközben).

Ami pedig magát a zenét, a Ritual címűt illeti, az bónusz trekkje volt Arca tavaly télen kijött válogatásának, aminek számait a saját rajongói szavazhatták meg Discordon. A magát nembinárisként identifikáló producer-énekesnő ugyanis 2020 és 2021 között összerakta az öt (!!!) albumot eredményező Kick-lemezsorozatot, karrierjének legnagyobb ívű vállalását, ami egyben bátor tettnek is értelmezhető a szanaszét aprózódó zenestreaming-univerzumban és kegyetlen multitasking-korban. Így jött létre végül egy – időben, nem tartalomban – könnyebben fogyasztható 21 trekkes válogatás az öt projekt legjobb pillanataiból, rajta ezzel a plusz trekkel.

Itt hallgatható meg a teljes válogatás:

Click on the button to load the content from spotify.

Load content

Itt pedig folyamatosan szemlézzük a legjobb nemzetközi elektronikus zenéket, csekk-csekk.

Published April 26, 2023.