Electronic Beats Hungary

A videó, ami a pszichoszexuális sokoldalúságot ünnepli

Amikor legutóbb írtunk Arca-ról, az experimentális gépzenei világ és az avantgárd pop között hidat húzó, egyre magasabb és magasabb szintekre emelkedő venezuelairól, aki voltaképpen még nem tett le rossz albumot az asztalra, szóval akkor éppen a Born Yesterday című kislemezzel jelentette be a közelgő KICK ii című albumát. Ezen Arca már himnikus magasságokba katapultálta a saját popzenei vízióját, ami már meg sem lephetett senkit, tekintve, hogy hangzása az évek során hányféle formát öltött.

És itt az újabb ékes példázat, hogy még közel sem fejezte be a kísérletezést: a Prada és a Rakata két újabb dal a december 3-án várományos nagylemezről, amik a reggaeton csavaros-apokaliptikus vízióját kínálják, és amiket most egyetlen klipbe gyúrtak bele.

Hogy a videóról mit mondott maga a művésznő, azt lejjebb idézzük, mert hosszú, de olyan kerek metaforahalmozás, hogy még véletlenül sem akarunk lecsippantani belőle.

Szóval, Arca szavai:

“A Prada a pszichoszexuális sokoldalúság ünnepléséről, a transzneműségről szól, és arról, hogyan éljük meg a kollektív tudatalatti szexuális energiáját az élet ünnepléseként. Ez a dal a szégyennel való dacolásról és az ősi sebek gyógyításáról szól. A vágy és a szerelem jövőjéről, amik Möbius-szalagként fonódnak egymásba. A perverzióról, mint motorról, és mindenekelőtt arról, hogy egyidejűleg képesek vagyunk megadni magunkat, valamint uralkodni is a beleegyezés közösen létrehozott terében. Arról szól, hogy csillámport szórjunk az ugató démonok arcába, tudatva velük, hogy tehetnek bármit, a szerelem átível az élet és a halál misztériumának szélességén.”

Aki kigyönyörködte magát a fenti CGI-Arcák dimenziójában, ami egyszerre hat hátborzongatóan biblikusnak és neorománcosan sci-finek, annak szőrmentén elmondjuk, hogy az általa képviselt zenei vonulatnak két másik komoly formátuma, Aisha Devi és Lyra Pramuk egyenesen Budapestre látogat november 7-én vasárnap.

Published November 04, 2021.