Electronic Beats Hungary

A videó, ami a pszichoszexuális sokoldalúságot ünnepli

Amikor legutóbb írtunk Arca-ról, az experimentális gépzenei világ és az avantgárd pop között hidat húzó, egyre magasabb és magasabb szintekre emelkedő venezuelairól, aki voltaképpen még nem tett le rossz albumot az asztalra, szóval akkor éppen a Born Yesterday című kislemezzel jelentette be a közelgő KICK ii című albumát. Ezen Arca már himnikus magasságokba katapultálta a saját popzenei vízióját, ami már meg sem lephetett senkit, tekintve, hogy hangzása az évek során hányféle formát öltött.

És itt az újabb ékes példázat, hogy még közel sem fejezte be a kísérletezést: a Prada és a Rakata két újabb dal a december 3-án várományos nagylemezről, amik a reggaeton csavaros-apokaliptikus vízióját kínálják, és amiket most egyetlen klipbe gyúrtak bele.

Hogy a videóról mit mondott maga a művésznő, azt lejjebb idézzük, mert hosszú, de olyan kerek metaforahalmozás, hogy még véletlenül sem akarunk lecsippantani belőle.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Szóval, Arca szavai:

“A Prada a pszichoszexuális sokoldalúság ünnepléséről, a transzneműségről szól, és arról, hogyan éljük meg a kollektív tudatalatti szexuális energiáját az élet ünnepléseként. Ez a dal a szégyennel való dacolásról és az ősi sebek gyógyításáról szól. A vágy és a szerelem jövőjéről, amik Möbius-szalagként fonódnak egymásba. A perverzióról, mint motorról, és mindenekelőtt arról, hogy egyidejűleg képesek vagyunk megadni magunkat, valamint uralkodni is a beleegyezés közösen létrehozott terében. Arról szól, hogy csillámport szórjunk az ugató démonok arcába, tudatva velük, hogy tehetnek bármit, a szerelem átível az élet és a halál misztériumának szélességén.”

Aki kigyönyörködte magát a fenti CGI-Arcák dimenziójában, ami egyszerre hat hátborzongatóan biblikusnak és neorománcosan sci-finek, annak szőrmentén elmondjuk, hogy az általa képviselt zenei vonulatnak két másik komoly formátuma, Aisha Devi és Lyra Pramuk egyenesen Budapestre látogat november 7-én vasárnap.

Published November 04, 2021.