Electronic Beats Hungary

A Lehel piac tetejéig lebeg trippelős horrorvideójában Saya Noé

És teszi ezt rózsaszínre hallucinált temetőktől egészen lakótelepeken át. A Malajziában felnőtt énekesnő-dalszerző-producer, Kőrös Mimi, azaz Saya Noé tavalyi válogatáslemezünk popzenei korongján hozta már a progresszív vibe-ot, most pedig a tavalyi év végén kijött szerzői albumának egyik legerősebb dalához készült el a klip.

Az Iodine az érzelmek mélyebb dimenzióiba vezet le minket, a jód kémiai reakciójának metaforáját felhasználva a gondolatok sokszínűségére és a magunkkal való összhangra hívja fel a figyelmet, hangsúlyozva, hogy a jó és a sötét oldalunkat egyaránt fogadjuk el. Erre pedig rímel a Budapesten élő brit rendező, Adam Grasso képi történetmesélése is, amiben szürreális, helyenként már-már morbid képkockák váltják egymást lázasan gyors egymásutánban, mintha valakinek a zaklatott elméjébe látogatnánk el egy teliholdas éjszakán. Ne lepődjünk meg azon sem, ha kedvenc horrorfilmjeink ugranak be egyik vagy másik jelenetről.

Mindehhez 11 forgatási nap, több mint 25 helyszín, három kortárstáncos közreműködő, rengeteg ötlet és állítólag rengeteg eső kellett, a végeredmény pedig simán többszörmegnézős:

Saya Noét több különböző formációban (zenekarral, illetve akusztikusan egy szál gitárral) számos helyen, több ismert fesztiválon is láthatjuk majd nyáron. Ott lesz a Bánkitón, a Kolorádón, a Művészetek Völgyében, a Vidor Fesztiválon, a Paloznaki Jazzpikniken, a SZIN-en és a Campuson, de legjobban első önálló budapesti koncertjére készül: az A38 Hajón július 15-én lép színpadra zenekarával, a vendég az éteri elektronikával kacérkodó lányduó, a nálunk debütált Flanger Kids lesz.

Tetszett amit láttál? Akkor itt vesd rá magad a teljes albumra. Aztán akár olvasd el az énekesnővel készült interjúnkat:

Published May 31, 2021.