Electronic Beats Hungary

Ki találja ki, ki, ki? A nagy 90s Dubtechno Vakteszt

Ismét akasztják a hóhért! Vagyis anyaoldalunk legjobb videós sorozatának, a Blindtestnek – amiben adott szcénák ismert lemezlovasai és producerei próbálják néhány taktus után beazonosítani, mit hallanak – az újabb etapja.

Ezúttal terítéken a techno legatmoszférikusabb, terebélyes tereket nyitó leágazása, a dubtechno, annak is korai tételei – és ez a videó azért is lehet izgalmas a magyar közönségnek, mert itthon azért elég tisztességes hagyománya van a műfajnak, elég csak az Alkotótáborra, Technodub Seance-ra gondolni, vagy az olyan producerekre, mint a mi válogatásunkon is feltűnt Bekø, vagy éppen Garpo és ZOL.

Olyanok jönnek tippelgetni az alábbi szűk negyed órában, akik azon túl, hogy a műfaj szerelmesei, saját zenéikbe és dj-szettjeikbe is beleszűrték azt – így itt van a megkerülhetetlen kanadai Deadbeat, a kedvelt svájci DJ, Eli Verveine, a Tresor-os Mareena, a zeneszerző-hangmérnök Andrea Cichecki, a lisszaboni Paraíso labelfőnöke, Shcuro, és végül a Refuge Worldwide rádióállomás és a Kynant Records társalapítója, Richard Akingbehin.

Korábbi epizódok:

👉 Irány a minimál aranykora – na de sikerül felismerni az akkori zenéket?
👉 Vakteszt: a zenék, amik nélkül ma nem lenne techno, vagy egészen más lenne
👉 Legendák legendákról: a Nagy Acid House Vakteszt
👉 És te felismerted volna ezeket a korai dubstepeket?
👉 90s hardcore techno: a nagy vakteszt
👉 Beleizzadtak a technó dj-k, amikor fel kellett ismerniük a zenéket
👉 Vakteszt: Pablo Bozzi vagy David Vunk találja ki előbb a felcsendülő italókat?

Kövess minket akárhol:

Published November 14, 2023.