Electronic Beats Hungary

És te felismerted volna ezeket a korai dubstepeket?

Anyaoldalunknak van ez a kifejezetten izgalmas sorozata, a Blind Test, pontosan annyi a lényege, amit a címe sugall: vakon kell zenéket hallgatni, és megmondani, mik azok.

Persze nem földi halandóknak feszítik neki ezeket a trekkeket, hanem az adott műfaj ilyen-olyan okból fontos egykori és mai helytartóinak, akiknek elvileg valamennyire illik ismerniük ezeket. Most a 2000-es évekbeli dubstep lett a soros, mármint nem a zsáner hamvaipidzsi-értelemben vett megnyilatkozásai, meg nem is a visító stadion-EDM cupákolás, amivé romlott, hanem az őserőből táplálkozó korai, szellős, definitív darabok, amik így újrahallgatva is borzasztóan képesek hatni.

A friss epizódban a műfaj egyik alapító atyja, Mala (nyitóképünkön), egy másik legendás alakja, Caspa, meg egy harmadik, Joker, valamint a dubstep és az egyenesen klubzenék közötti hibridkonyhából ismert holland Martyn, illetve a női tagozatot képviselendő NikNak Leedsből és Ila Brugal a Subtle FM-től kapja a feladványokat, és az egészben az az igazán jó, hogy a reakciók miatt akkor is élvezetes végignézni, ha egy darab számot sem ismersz.

A széria többi videóját itt lehet elérni, van köztük kilencvenes évekbeli house-felismerés, technó, jungle, EBM. Jó vidámkodást hozzájuk!

Published September 28, 2020.