Electronic Beats Hungary

Vakteszt: a zenék, amik nélkül ma nem lenne techno, vagy egészen más lenne

Nemzetközi anyaoldalunknak van ez a kifejezetten izgalmas sorozata, a Blind Test, amiben ismert dj-k és producerek vannak teszt alá vetve: vajon kitalálják-e az általuk kedvelt műfaj ikonikus lemezeit, ha nem látják azok címkéjét?

A nyolcvanas évek elektronikus zenéje hatalmas jelentőséggel bír, ha a ma ismert klubzenék evolúcióját, behatásait szemléljük – amire ékes bizonyíték, hogy a korai EBM (electronic body music) és indusztriál zenék elemei a mai napig kiirthatatlanok a techno dj-k szettjeiből, zuhan a kalapács, horzsolódik a rozsda, zeng az ipari bumbum. Ezért is izgi, hogy a Telekom Electronic Beats videós csapata most ezeket a műfajokat vette górcső alá.

Akiket pedig rávettek a tippelgetésre, azok ismét elég nagy formátumok: A legendás Frontline Assembly tagja, Rhys Fulber, a berlini táncterekre sötét romantikát importáló Curses, a zenei újságíró, DJ és producer Chloe Lula és a kubai-amerikai Blush Response, a CT Kidobó legutóbbi cuccait is megjelentető Zone kiadófőnöke, The Hacker, valamint a francia producer, Terence Fixmer. Na de sikerül nekik?!

További szerethető etűdök a témában:

👉 Legendák legendákról: a Nagy Acid House Vakteszt
👉 És te felismerted volna ezeket a korai dubstepeket?
👉 90s hardcore techno: a nagy vakteszt
👉 Beleizzadtak a technó dj-k, amikor fel kellett ismerniük a zenéket

Itt pedig a további mindenféle cikkeink:

Follow 4 follow 4 követés:

Published February 07, 2023.