Electronic Beats Hungary

360 milliárd forintnyi támogatást szavaztak meg Berlin kulturális tereinek

Jövőre Berlin 947 millió euróra (ez 360 milliárd forint)  növeli a helyi kultúra támogatását – jelentette be Joe Chialo, a kultúráért és társadalmi kohézióért felelős államminiszter. Chialo ígéretet tett arra, hogy 2025-ben sem áll meg a menet, és ezt az összeget 1 milliárd euróra emelik majd.

Ez hihetetlenül sok pénz egy állam számára, hogy egyetlen város művészetét támogassa, és 13 millió euróval több, mint amennyi az idei költségvetésben szerepel.

Chialo egyébként nem véletlenül tartja az ujjbegyét a témán: korábban egy metálzenekar énekeseként volt ismert, ezért komoly címlapsztár is lett 2023-ban, amikor átvette a berlini kulturális ágazat irányítását. A művészetek iránti elkötelezettségének köszönhetően a technokultúrájáról is nevezetes német főváros várhatóan ötszáz kulturális helyszínnel bővíti a már most is lenyűgöző, 2000 ilyen helyszínt számláló listáját. A cél az, hogy 2030-ig megduplázzák az állami tulajdonban lévő kulturális terek számát.

Nem ez az első ilyen húzása a városnak: idén 50 eurós kártyát kaptak a berlini fiatalok a várostól klubozásra – erről itt írtunk.

Ez meg egy dokufilm mindenkinek, aki meg akarja érteni, milyen szpirit és miért fűti ennyire ezeket a döntéseket:

MINDEN AMI SZOCIÁLIS TEVÉKENYSÉG:

Published July 27, 2023.